Borna Ćorić: Višnjik ima vrhunski teniski kompleks

Skupina hrvatskih tenisača, koje će predvoditi Borna Ćorić (trenutačno 33. na ATP listi), u Zadru će sljedeća dva tjedna odraditi dio programa svojih priprema za nastavak sezone. Svakodnevno će vježbati na teniskom kompleksu u Športskom centru Višnjik.
– Zašto baš Zadar i zašto baš sad? Imao sam u Zagrebu jedan pripremni blok, pretežito je bila riječ o fizičkim pripremama. Sad je na red došla teniska igra i Zadar, odnosno Višnjik, izabrao sam iz nekoliko razloga – kaže Borna Ćorić.

visnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-tenis-teniski-centar-hts-borna-ćorić-matija-pecotić-hrvatska-tennis-pripreme-reprezentacija

Zadarsko podrijetlo, dodaje, utjecalo je jednim dijelom, ali i…
– U Zadru se osjećam sjajno, kad god bio u njemu. Ovdje mi je veoma ugodno, okruženje je fantastično. Drugo, veoma je bitna teniska infrastruktura. S obzirom da ću sljedeća dva tjedna raditi na tvrdom terenu, Višnjik je logičan izbor jer ima vrhunski teniski kompleks s nedavno dovršena tri terena s betonskom podlogom.
U ponedjeljak u jutarnjim satima Borna je svratio do Višnjika i u društvu Lovre Rončevića iz TK-a Zadar 08 razgledao tri terena s betonskim podlogom.
– Odlični su, nema što!

Ove je zadarske pripreme Borna sa svojim timom osmislio kao, kako on kaže, drugi blok.
– Igra će biti u prvom planu, sve što tenisku igru čini. Radi se o programu koji prethodi trećem bloku cijelih priprema za natjecateljsku sezonu. Naravno da ovdje neću biti sam jer će u ovim pripremama sudjelovati i drugi hrvatski igrači i svima nam je cilj optimalno odraditi program kako bismo u završnicu priprema ušli na najvišem stupnju pripremljenosti.

visnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-tenis-teniski-centar-hts-borna-ćorić-matija-pecotić-hrvatska-tennis-pripreme-reprezentacija

Prolazeći pokraj glavnog terena na kompleksu, jednog od sedam zemljanih, nije se Borna mogao ne prisjetiti rujna 2018. i polufinala Davisova kupa Hrvatska – SAD (3:2) čija je izravna posljedica bila potonji trijumf u tom natjecanju nad Francuzima na njihovu terenu.
– Emocije su duboke, sve je bilo izvrsno tih dana na Višnjiku i u Zadru! Eto, želio bih još jednom zahvaliti ŠC-u Višnjik i direktoru Denisu Karloviću, te Lovri Rončeviću iz TK-a Zadar 08 na izvrsnoj suradnji i na njihovu doprinosu tenisu uopće – zaključio je Borna.

visnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-tenis-teniski-centar-hts-borna-ćorić-matija-pecotić-hrvatska-tennis-pripreme-reprezentacija

Osim Borne Ćorića u Zadru će biti još i Matija Pecotić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Duje Ajduković i Dino Prižmić, te suradnici i logističari čija je zadaća da predstojeći pripremni, zadarski blok, prođe u najboljem redu.

 

Izvor: Visnjik.hr