BOŽIĆNI KONCERT KLAPA ”Darujmo mir ljudima dobre volje”

U utorak, 29. prosinca 2015. godine s početkom u 15h na Narodnom trgu u Zadru u okviru manifestacije ”Đir po gradu” održat će se humanitarna prodajna akcija delicija otoka Paga u svrhu pomoći Dječjem vrtiću za djecu s teškoćama u razvoju Latica iz Zadra.

U akciji će sudjelovati: Grad Pag, Grad Novalja, Općina Povljana i Općina Kolan (ujedno i nositelj ove akcije). Građani Zadra imat će priliku kupiti proizvode Vinarije Boškinac/Cissa d.o.o; Sirane Gligora d.o.o.; Sirane Mih; Paške Sirane d.d.; OPG-a ”Delicije iz bakine kredence”; Samostana benediktinki sv. Margarite, Pag; vrijednih kolanjskih domaćica; Solane Pag d.d.; Maslinarske zadruge ”Vrtovi lunjskih maslina”.

Pozivamo sve građane Zadra da se kupnjom proizvoda uključe u pomoć.

U 19h u Gradskoj loži na Narodnom trgu održat će se 8. Božićni koncert klapa ”Darujmo mir ljudima dobre volje – Na kanat o Božiću”. Imat ćemo priliku čuti tradicionalne pjevače ”na kanat” iz Kolana, Novalje i Paga kao i svirače miha. Božićni program upriličit će ženska klapa Kolanjke iz Kolana, ženska klapa Murtelice iz Novalje, muška klapa Navalia iz Novalje te muška klapa Povljana iz Povljane. Božićni ugođaj upotpunit će prijenos cijelog programa, putem video zida, na glavni gradski trg.
Ulaz na koncert je slobodan.

Cjelokupan projekt je pod pokroviteljstvom Zadarske županije, TZ Grada, ZAMP-a, a u organizaciji Narodnog muzeja Zadar. Koordinatorica projekta je Tatjana Zorić, prof., a voditeljica programa Danijela Rimanić, koordinatorica manifestacije ”Đir po gradu”.