Božićnu misu u katedrali Sv. Stošije predvodio mons. Puljić Božićnu misu u katedrali Sv. Stošije predvodio mons. Puljić
Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je svečano misno slavlje na Božić u utorak 25. prosinca u katedrali sv. Stošije u Zadru, na kraju kojega... Božićnu misu u katedrali Sv. Stošije predvodio mons. Puljić

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je svečano misno slavlje na Božić u utorak 25. prosinca u katedrali sv. Stošije u Zadru, na kraju kojega je vjernicima koji su se ispovjedili, pričestili i izmolili na nakane Svetoga Oca udijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom.

„Božić je dan kada smo spašeni i otkupljeni, kada se Bog smilovao nama, a mi postali njegova pomilovana djeca. Bog je osobno radi ljudi i našega spasenja sišao s neba, ušao u naše obitelji i u našu osobnu povijest. Zbog toga su mu dali ime Emanuel, Bog s nama“ rekao je mons. Puljić, istaknuvši da je Bog u čudesnom rođenju sakrio svoje božanstvo i pojavio se u obličju čovjeka. U Isusu su se zauvijek uživo susreli Bog i čovjek, nebo i zemlja.

„Isus se rodio, ali se i nastavlja rađati i želi susresti svakoga čovjeka. Taj povijesni i otajstveni događaj govori rječnikom koji je nama shvatljiv. Bog Otac poslao je svoga Sina da nas spasi i otkupi. Oba navještena čitanja vode nas na početke toga događaja. Pisac Poslanice Hebrejima kaže ‘Mnogo puta i na mnogo načina, Bog je govorio ocima po prorocima. A sada nam progovori po svome Sinu’“ rekao je nadbiskup.

„U radosti ovoga velikoga blagdana želim čestit Božić svima: od najmlađih i zdravih do najstarijih i bolesnih, od svećenika i Bogu posvećenih osoba do predstavnika građanske vlasti, kulturnih i javnih djelatnika, članova vojske i policije, obrtnika, ratara i pomoraca. Svim kršćanima koji će po julijanskom kalendaru slaviti Božić za 13 dana želim čestit Božić! Neka svjetlo Betlehemske noći bude pomoć i svim djelatnicima obavijesnih sredstava, učiteljima i odgojiteljima mladih naraštaja, liječnicima i bolničkom osoblju, braniteljima i ucviljenim obiteljima i svim aktivnim laicima koji se zdušno zauzimaju za slavu Božju i slavu njegove Crkve“ poželio je nadbiskup Puljić zaključivši:

„Čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu, koja neka bude ispunjena mirom, radošću, ljubavlju i razumijevanjem, međusobnom tolerancijom, prosperitetom i blagostanjem. Jer Dijete nam se rodilo, Bog čija su vremena i vjekovi nam je darovan! Neka mir Božji koji nam je novorođeni Isus donio i darovao, zavlada u našim srcima i savjestima“.

Ines Grbić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.