BRANITELJI NEZADOVOLJNI Njihov suborac Miodrag Demo nije ušao u Sabor

Stotine hrvatskih branitelja izrazilo je nezadovoljstvo zbog neuspjeha na parlamentarnim izborima koji je doživio umirovljeni brigadir i 100-postotni invalid Domovinskog rata, Miodrag Demo.

Nakon što je deset mjeseci bio saborski zastupnik s liste Milana Bandića, ovaj put mu nije pošlo za rukom osvojiti dovoljan broj glasova potrebnih za ulazak u Sabor, a bio je kandidat i prvi na listi Bandićeve “Koalicije za premijera” u VI. izbornoj jedinici.

Nekoliko stotina njegovih ratnih suboraca izrazilo mu ja na Facebooku potporu i žaljenje što nije uspio.

Podsjetimo, Demo je rođen u zadarskom naselju Grgurice, nedaleko od Poličnika, gdje mu i sada žive otac i brat. Kada je počeo rat, živio je i radio u Italiji, ali se odmah vratio u Hrvatskoj i kao dragovoljac uključio u obranu. Prošao je brojna bojišta i dobio više odličja za hrabrost. Nastradao je zadnji dan rata i ostao 100-postotni invalid.

Unatoč svemu, nije se predavao. Angažirao se u braniteljskim udrugama, a kao pročelnik Odjela za branitelje Grada Zagreba i prvi suradnik gradonačelnika Bandića pomogao je u rješavanju brojnih braniteljskih problema.