BRAT HDZ-OVOG NAČELNIKA UHVAĆEN U ŠVERCU Inspekcija mu zaplijenila bikove, svinje i odojke!

Policija i inspekcijske službe s posebnom pažnjom djeluju kada su u pitanju pojedini mesari s područja Zadarske županije jer su u njihovim evidencijama zavedeni kao prekršitelja zakona.

Posebno se to odnosi na članove mesarske obitelji Musić iz Lišana Ostrovičkih, u kojoj se ovim poslom bave otac i dva sina, dok su trećeg instalirali na položaj načelnika općine.

Kako se radi o obitelji koja je bogatim donacijama zadužila HDZ, nije bio nikakav problem nakon odlaska bivše načelnice Ivane Dević kao najpodobnijeg za tu funkciju postaviti mladog i neiskusnog HDZ-ovca Ivicu Musića.

O tome kako rade ovi mesari, vlasnici nekoliko mesnica, nabolje govore podaci koje smo dobili od Veterinarske inspekcije.

Dakle, 18. kolovoza  2015. zaustavljen je od strane djelatnika Policijske postaje Benkovac kamion kojim je jedan od njih, Ante Musić, prevozio žive životinje.

O tome su obaviješteni veterinarski inspektori veterinarskog ureda Šibenik koji su postupali u okviru svojih nadležnosti u navedenom predmetu.

Na naš upit, iz Odjela za veterinarsku inspekciju Ministarstva poljoprivrede naveli su nam što je utvrđeno inspekcijskim nadzorom i koje mjere su poduzete.

“Utvrđeno je da za 1 govedo (označeno) nema prateće dokumentacije, te da 18 janjaca, 21 odojak i 11 svinja nije bilo označeno niti je predočena prateća dokumentacija.

Veterinarski inspektori su rješenjem naredili označavanje životinja, dijagnostičke pretrage (B.melitensis, KSK), izolaciju do dobivanja nalaza i klinički pregled svih životinja.

Podnesen je Optužni prijedlog protiv prekršitelja (ne označene životinje, bez prateće dokumentacije), a kontrolom izvršenja  rješenja 16.9.15. utvrđeno da su sve mjere izvršene.” – stoji u odgovoru koji smo dobili od Veterinarske inspekcije.

S obzirom da je policiji i veterinarskim inspektorima mesar Ante Musić poznat kao švercer stokom, posebno su oprezni prema njemu i imaju naputak da ga zaustave u prometu i pregledaju stoku čim ga ugledaju.