BRAT HDZ-OVOG NAČELNIKA UHVAĆEN U ŠVERCU Inspekcija mu zaplijenila bikove, svinje i odojke! BRAT HDZ-OVOG NAČELNIKA UHVAĆEN U ŠVERCU Inspekcija mu zaplijenila bikove, svinje i odojke!
Policija i inspekcijske službe s posebnom pažnjom djeluju kada su u pitanju pojedini mesari s područja Zadarske županije jer su u njihovim evidencijama zavedeni... BRAT HDZ-OVOG NAČELNIKA UHVAĆEN U ŠVERCU Inspekcija mu zaplijenila bikove, svinje i odojke!

Policija i inspekcijske službe s posebnom pažnjom djeluju kada su u pitanju pojedini mesari s područja Zadarske županije jer su u njihovim evidencijama zavedeni kao prekršitelja zakona.

Posebno se to odnosi na članove mesarske obitelji Musić iz Lišana Ostrovičkih, u kojoj se ovim poslom bave otac i dva sina, dok su trećeg instalirali na položaj načelnika općine.

Kako se radi o obitelji koja je bogatim donacijama zadužila HDZ, nije bio nikakav problem nakon odlaska bivše načelnice Ivane Dević kao najpodobnijeg za tu funkciju postaviti mladog i neiskusnog HDZ-ovca Ivicu Musića.

O tome kako rade ovi mesari, vlasnici nekoliko mesnica, nabolje govore podaci koje smo dobili od Veterinarske inspekcije.

Dakle, 18. kolovoza  2015. zaustavljen je od strane djelatnika Policijske postaje Benkovac kamion kojim je jedan od njih, Ante Musić, prevozio žive životinje.

O tome su obaviješteni veterinarski inspektori veterinarskog ureda Šibenik koji su postupali u okviru svojih nadležnosti u navedenom predmetu.

Na naš upit, iz Odjela za veterinarsku inspekciju Ministarstva poljoprivrede naveli su nam što je utvrđeno inspekcijskim nadzorom i koje mjere su poduzete.

“Utvrđeno je da za 1 govedo (označeno) nema prateće dokumentacije, te da 18 janjaca, 21 odojak i 11 svinja nije bilo označeno niti je predočena prateća dokumentacija.

Veterinarski inspektori su rješenjem naredili označavanje životinja, dijagnostičke pretrage (B.melitensis, KSK), izolaciju do dobivanja nalaza i klinički pregled svih životinja.

Podnesen je Optužni prijedlog protiv prekršitelja (ne označene životinje, bez prateće dokumentacije), a kontrolom izvršenja  rješenja 16.9.15. utvrđeno da su sve mjere izvršene.” – stoji u odgovoru koji smo dobili od Veterinarske inspekcije.

S obzirom da je policiji i veterinarskim inspektorima mesar Ante Musić poznat kao švercer stokom, posebno su oprezni prema njemu i imaju naputak da ga zaustave u prometu i pregledaju stoku čim ga ugledaju.

 

 

 • jurko

  17. studenoga 2015. #1 Author

  zato i jesu u HDZ-u da mogu raditi što ih volja

  Odgovori

 • Hahahah

  20. studenoga 2015. #2 Author

  A što su sa odojcima napravili inspektori? Odnijeli doma pa spekli?

  Odgovori

 • Jadan ne bija

  20. studenoga 2015. #3 Author

  Pa di ga baš u Benkovcu uvatilo???

  Odgovori

 • MARIJAN GRDAŠIĆ

  20. studenoga 2015. #4 Author

  Ma ća mučite čoika on samo održava IMAGE SVOJE STRANKE…

  Odgovori

 • VukM

  8. prosinca 2015. #5 Author

  Pa ovo je samo moguće u našoj državi,ja sam jedan od bliskih suradnika ,kooperanata gosp Ante,sa kojim trgujem već niz godina,i koji kupuje domaću i zdravstveno ispravnu stoku( a ne uvoznu koju gospodo kupujete u centrima ),od mene i od mojih sugrađana,tako da ja mogu slobodno reći da su ovo samo veterinarske i političke smicalice,gosp Ante je uredan platiša i uredno razdužuje stoku.A ovo da ga hapsite bez razloga je suludo,al kao što sam rekao toga ima samo kod nas!

  Odgovori

  • Anonimno

   11. prosinca 2017. #6 Author

   Sigurnije je to meso od onog s markicom ili iz trgovačkog centra. Kupio čovjek na selu, di ćeš boljeg mesa…. Do sada nismo imali markice pa smo živi…. A što je sa uvoznim mesom koje ima sve dozvole? Koga treba kazniti za to?

 • Medooo

  18. kolovoza 2018. #7 Author

  Lopovina je to bio i ostao Ante Musić

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.