Britanski turist teško ozlijeđen u Zadru Britanski turist teško ozlijeđen u Zadru
Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje (https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/kriminalisticko-istrazivanje-u-tijeku-11746/11746 )nad dvije muške osobe u dobi od 22 i 20 godina koje se sumnjiče... Britanski turist teško ozlijeđen u Zadru

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje (https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/kriminalisticko-istrazivanje-u-tijeku-11746/11746 )nad dvije muške osobe u dobi od 22 i 20 godina koje se sumnjiče da su 04. srpnja oko 03.30 sati u Zadru na Obali kneza Branimira prišli trojici državljanina Velike Britanije u dobi od 20 godina te ih tražile novac, a kad su im odbili dati, 22-godišnjak je fizički nasrnuo na jednog državljanina Velike Britanije kojeg je pri tom teže ozlijedio. Oštećenom je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništvo u pokušaju protiv obojice osumnjičenika podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se protiv 22-godišnjaka podnosi i kaznena prijava zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju.

Također, protiv 20-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog zbog prekršaja naročitog drskog i nepristojnog ponašanja, opisano u čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.