Bruno Fuzul imenovan za počasnog predsjednika Šahovskog kluba iz Bibinja

U prostorijama Šahovskog kluba Goran Bibinje održana je redovita izborna skupština Kluba.

O radu kluba, koji je bio iznimno aktivan u 2019. godini, iscrpno je izvijestio tajnik Vitomir Lasić. Potom je slijedilo Financijsko izviješće, te izvješće Nadzornog odbora, da bi nakon rasprave o izviješćima Skupština verificirala i Plan rada u 2020. godini.

U nastavku objavljujemo priopćenje za javnost Šahovskog kluba Goran Bibinje:
“Mnogobrojna takmičenja i uspjesi kluba u 2019. godini, ostali su zasluženo u sjeni onog što je usljedilo nakon radnog dijela skupštine. Na dnevnom redu je bilo i proglašenje Počasnog predsjednika kluba.
Vrlo emotivno i biranim riječima predsjednika Kluba John Ivan Krstičević pročitao je životopis osnivača Kluba, šahovskog pedagoga,međunarodnog šahovskog suca, nacionalnog šahovskog instruktora, tajnika Kluba gotovo 48 godina i kapetana svih ekipa od osnutka do danas, istinske šahovske legende, a nadasve i prije svega, gospodina i čovjeka BRUNA FUZULA. Članovi Skupštine su gromoglasnim pljeskom podržali prijedlog predsjednika, te doživotno proglasili Bruna Fuzula za Počasnog predsjednika kluba. Tim povodom Brunu je uručena Povelja šahovskog kluba, te skroman poklon kao uspomenu od kluba.
Bruno se zahvalio Skupštini uz napomenu kako još ima zaslužnih članova, a o svojim iskustvima i radu sa Brunom uspomene su evocirali bivši predsjednici kluba Ivan Sorić, Vitomir Lasić i Ivan Šimunić, te igračke šahovske veličine Anđelko Sorić i Saša Režan.

Nakon završetka skupštine održan je tradicionalni brzopotezni turnir.
Prvo mjesto, bez poraza očekivano je osvojio Saša Režan sa 16 bodova. Drugo mjesto, također bez poraza osvojio je John Ivan Krstičević sa 14 bodova. Treći je bio Vitomir Lasić sa 13,5 bodova. Dalje slijede Marin Sorić sa 13, Filiš Šindija sa 12 bodova…
Na turniru je nastupilo čak 18 igrača.”

PhotoPictureResizer_200624_123357916_crop_891x1175