“BUDAK 2015” Neven Šimunac – najbolji igrač turnira

Na malonogometnom igralištu u Budaku, završen je malonogometni noćni turnir “Budak 2015”, na kojem je sudjelovalo 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine. Budak je prije par godina  prvi  počeo organizaciju ovakve vrste turnira i ovo je pozivni turnir s okolnim seoskim ekipama, gdje igrači mogu nastupiti za svoju ekipu samo ako su rođeni u svom mjestu i na taj način ekipe su ravnopravne bez vrhunskih profesionalaca, što daje poseban draž ovom turniru.

Turnir je trajao 12 dana, s velikim brojem gledatelja i tribine su bile svaku večer popunjene do posljednjeg mjesta.
Novčanog nagradnog fonda nije bilo, već su glavne nagrade pečeni janjci i odojci, te je poseban gušt bio feštati i jesti domaću janjetinu nakon uručenja nagrada od 1.-4 mjesta.
Organizirana je i bogata tombola gdje je glavni zgoditak bio tablet.

Pristeg treći

U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe Pristeg i Velim, gdje smo vidjeli izvanrednu utakmicu sa bezbroj šansi sa obe strane.
Velim je poveo 1:0 ali je Pristeg krajem prvog poluvremena preko Kumana izjednačio na 1:1 i s tim se rezultatom otišlo na odmor.
U drugom poluvremenu vidjeli smo odličnu utakmicu s puno šansi  gdje je Pristeg preko Kumana poveo 2:1 i taj rezultat zadržao do kraja utakmice.
Velim je pokušavao svim silama izjednačiti rezultat ali obrana Pristega je izdržala sve napade, na kraju zasluženo pobjedila i osvojila treće mjesto.
U revijalnoj utakmici sastale su se međusobno ekipe tića Croatije Stankovci zeleni i crveni. Bilo je zaista lijepo viditi poteze mladih tića Croatije, a najveće ovacije publike dobila je mlada djevojčica Tina Dubravica koja je pokazala zavidno nogometno umijeće sa svojim muškim vršnjacima. Vidi se vrhunski rad njihovog trenera Grge Pelaića.

Lišanima  rulet šesteraca

U finalnoj utakmici sastale su se dvije domaće susjedne ekipe Bila Vlaka i Lišane, pred prepunim gledalištem i gromoglasnim navijanjem U prvom poluvremenu vidjeli smo čvrstu i previše opreznu igru ali bez pogodataka.
U drugom poluvremenu kočnice su otpuštane i vidjeli smi vrhunsku utakmicu sa puno prilika i sjajnih poteza.Bila Vlaka je preko  Šime Deura iz slobodnog udarca  povela 1:0.Tada se utakmica pretvorila u pravu bitku jer su Lišane krenule na izjednačenje i to se dogodilo iz jedne kontre kada je vratar Lišana Tomislav Radaš prebacio loptu na protivnički šesterac gdje je Neven Šimunac primio loptu te lažnjakom slomio protivničkog  igrača  postigao eurogol u same rašlje i  konačno izjednačio  rezultat na 1:1.
Do kraja utakmice bilo je puno izglednih prilika sa obe strane ali su vratari bili izvanredni i utakmica je završila 1:1.
Pristupilo se izvođenju ruletu  šesteraca.  Lišane su  bile spretnija, sretnija , uspješnija ekipa i na kraju zasluženo pobijedili s konačnim rezultatom 4:3.. Nastalo je neopisivo slavlje igrača i navijača Lišana koji su konačno skinuli kompleks gubljenja finalnih utakmica protiv Bile Vlake, jer su prošle godine izgubili  dva  puta finale protiv Bile Vlake.
Veliku i lijepu gestu napravili su igrači Lišana kada su pri dodjeli nagrada poklonili domaćinu Budaku jedno pečeno janje od tri koji su osvojili i zbog toga su dobili ovacije publike.

Rezultati:

BUDAK – Igralište u Budaku. Gledatelja 800. Suci: Ante Zubčić i Šime Žilić.

FINALE:

LIŠANE- BILA VLAKA 1:1 (4:3 šesterci)

LIŠANE: T. Radaš,N. Šimunac (1), A.Šimunac,M. Radaš, I. Nimac, K. Plazina, L. Nimac 1, M. Nimac,Š.Nimac . Voditelj ekipe: Jure Nimac-Pablo.

BILA VLAKA: Klarić, M.Miletić,Š. Deur(1),Š.Miletić, Žilić, A. Perica, Ante Klarić, J. Perica,Anđelo Klarić, Z. Perica, D. Perica. Voditelj: Josip Klarić-Joka.

Utakmica za 3. mjesto: PRISTEG VELIM 2:1

PRISTEG: 
B.Erceg,Š.Ivandić,Kuman(2),M.Ereceg,Budan,Morić,Marušić,Bljaić,J.Anić,I.Anić,D.Ivandić.Voditelj ekipe:Krešimir Bljaić

VELIM:D. Perica,M.Klarić,J.Vunić,L.Vunić,D.Klarić(1),A.Perica.Voditelj ekipe :Darijo Perica

REVIJALNA UTAKMICA:

TIĆI CROATIJE STANKOVCI:

ZELEN I- CRVENI 0:0

ZELENI: Brčić,Morić,Pelaić, M.Dubravica,Vunić,T.Dubravica,Bačić,A.Radulović.D,Radulović,T.Vunić,I.Vunić.

PLAVI: I.Dubravica,Vunić,Marić,Ledenko,B.Orlović,Perica,F.Morić,P.Morić, I.Orlović,I.Radulović,Bubica,T.Vunić.Voditelj ekipa: Grgo Pelaić

Najbolje ekipe:

1. mjesto: LIŠANE – 3 pečena janjca, pehar + medalje

2. mjesto: BILA VLAKA – 2 pečena janjca, pehar + medalje

3. mjesto: PRISTEG- 1 pečeno janje, pehar + medalje

4. mjesto: VELIM – pečeni odojak + pehar

Fair play: BANJEVCI – pehar

Najbolji pojedinci:

Najbolji vratar turnira: Mate Miletić (Bila Vlaka)

Najbolji strijelac turnira s 12 postignutih zgoditaka:Dino Perica(Velim)

Najbolji igrač turnira: Neven Šimunac (Lišane)

– Velika mi je čast i sreća što sam proglašen najboljim igračem na ovom kvalitetnom turniru . Moja radost je velika zbog toga što su moji mladi suigrači izgarali na terenu, ginuli za svaku loptu, a moje veliko nogometno iskustvo je tada pogotovo došlo do izražaja  i njima pripadaju sve zasluge što sam ja proglašen najboljim igračem turnira u Budaku – rekao je na kraju nogometni sudac Neven Šimunac.