“BUKARA BENKOVAC 2016.” Promocija gastro ponude Bukovice i Ravnih kotara

U subotu, 02. srpnja 2016. godine s početkom u 2000 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održava se manifestacija pod nazivom „Bukara Benkovac 2016. – Promocija gastro ponude Bukovice i Ravnih kotara“
Riječ je o sedmoj po redu „Bukari“ koja ima za cilj promociju Bukovice i Ravnih kotara, odnosno šireg ruralnog prostora Zadarske županije.

Naglasak je na ponudi, prezentaciji i promociji hrane i pića kojima obiluje ovaj kraj, koji je u svijesti ljudi sinonim za raznovrsnu i zdravu hranu te dobra vina.
Pored bogate ponude raznovrsnih autohtonih gastro delicija održat će se i prezentacija starih izvornih zanata te pjesama, plesova i običaja za što su zadužena brojna Kulturno umjetnička društva.
Teško je pronaći područje s takvim etno blagom, s takvim šarenilom običaja i tradicijskih, autohtonih vrijednosti kao što je to područje Bukovice i Ravnih kotara, i stoga je Bukara Benkovac doživljaj u kojem svake godine uživa na tisuće domaćih i stranih posjetitelja.