Bulić: Lista Frane Tokića podcjenjuje inteligenciju građana Benkovca!

Tomislav Bulić, gradonačelnik Grada Benkovca, poslao je odgovor na priopćenje koje je Nezavisna lista Frane Tokića poslala medijima krajem srpnja u kojem ga optužuju za niz nezakonitih radnji.

Bulićevo reagiranje u nastavku prenosimo u cijelosti.

 

“Odgovor Nezavisnoj listi Frane Tokića ili Domovinskom pokretu Frane Tokića Grada Benkovca na priopćenje za medije od 24.07. 2020.god.

 

NEZAVISNA LISTA ILI DOMOVINSKI POKRET PODCJENJUJE INTELIGENCIJU GRAĐANA GRADA BENKOVACA

 

Nezavisna lista Frane Tokića, za kojeg ni sada ne znamo u kojoj je stranci, da li je nezavisni ili je u Domovinskom pokretu, davno me je prozvala da kršim zakone i uhljebljujem podobne. Kako se šutnja ne bi proizvoljno tumačila kao priznanje, iako je vrlo bitno kome se odgovara, mislim da građani Grada Benkovca imaju pravo znati i to:

  • Sva zapošljavanja, od dana preuzimanja funkcije gradonačelnika, provođenja su temeljem javnih natječaja sukladno zakonskim i podzakonskim aktima,
  • Na natječaju za ravnatelja vrtića za djecu reizabrana je Marija Mikulić,
  • Na natječaju za direktora Benković d.o.o. izabran je Ivan Mitrović,
  • Na natječaju za Vodovod  d.o.o. Benkovac izabrana je Božena Ljutić,
  • Na natječaju za ravnatelja Centra za pomoć i njegu Sveti Ante Benkovac izabrana je Amanda Čerina.

 

Pozivam članove Nezavisne liste da se javno očituju da li je netko od imenovanih u srodstvu, kumstvu ili nekim sličnim odnosima sa mnom ili mi je netko od imenovanih napravio nekakvu uslugu? Cilj je pojačati kadrovske kapacitete profesionalnim i kompetentnim zaposlenicima bez obzira na njihovu stranačku ili neku drugu pripadnost.

 Svjestan sam okolnosti i nereda koji sam naslijedio, ali sam mandat započeo na način da sam svima pružio drugu šansu. Stoga sam i svog protukandidata koji je izgubio izbore nezavisnog Franu Tokića, koji je prethodno bio dužnosnik, vratio na radno mjesto u Gradsku upravu. Istovremeno sam i njegovoj supruzi gospođi Antoniji Tokić, kojoj je istekao mandate ravnateljice u Centru za pomoć i njegu Sveti Ante Benkovac,  pružio priliku za ozbiljan rad i imenovao je v.d. ravnateljicom na rok od 12 mjeseci.

Umjesto prihvaćanja činjenice da je potrebito promijeniti pristup i započeti s ozbiljnim radom za posao za koji dobijaju plaću, uslijedile su prijave raznim institucijama i inspekcijama, medijske prozivke, te nedopuštne radnje za vrijeme radnog vremena. Priopćenje za medije koju ju uputila Nezavisna lista, koje se uglavnom vrti oko činjenice da nije ponovno izabrana Antonjia Tokić za ravnateljicu, pokazuje koliko su instrumentalizirani za privatne interese njihovog nositelja liste, istovremeno ne mareći za javni interes i potrebe Grada Benkovca. Kada me već prozivaju zbog nepotizma volio bih da odgovore na pitanje koliko je to obitelji, osim obitelji nositelja liste Frane Tokića, imalo troje članova obitelji zaposleno u Gradskoj upravi i s njom povezanim poduzećima?  Dok je Frane Tokić bio zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca tadašnjoj ravnateljici Centra njegovoj supruzi povećana je plaća za 1,2 puta. Pitam se, što je s ostalim radnicima kojima na žalost nije povećana plaća? Tko tu koga proziva za nepotizam? Konačno sada već bivšoj ravnateljici je ponuđeno radno mjesto, koje je ista odbila, te se istovremeno javila na natječaj za ravnateljicu doma za starije u Zemuniku. Imenovanoj je uredno isplaćena otpreminina. Međutim, ista je uredno izbrisala svu službenu dokumentaciju iz računala u cilju onemogućavanja rada nove ravnateljice, a nositelj nezavisne liste Frane Tokić, kao i neki članovi njegove liste, pozivaju se na dokumente i mailove koje nisu dobili na dopušten način već se služeći raznim nedopuštenim radnjama pa je upravo Gradska uprava postala žrtvom njihovih nedopuštenih aktivnosti.

Žao mi je što je Nezavisna lista Frane Tokića sve svoje snage usmjerila na rješavanje njegovih privatnih interesa, istovremeno zanemarujući potrebe građana. Žao mi je što su se oni koji su se do jučer svađali i učinili ovaj Grad taocem njihovih međusobnih odnosa,  sada ponovno udružili u rušenju svega dobrog što se u Gradu radi.

Žao mi je što nisu razumjeli poruku koju sam im na sjednici GV u prosincu 2016.god poslao, a koja glasi: “politika spaljene zemlje i vučjeg čopora u Gradu Benkovcu  je završena”.

Na kraju želim poručiti da želim pomoći svima kojima je pomoć potrebna ili je zatraže, ali kao prvi čovjek Grada moram i hoću štititi javni interes, a sve sukladno zakonu.

 

S poštovanjem.

 

                            Tomislav Bulić