Cijene ulaznica na plažu ispred Turističkog naselja Pakoštane neće poskupjeti Cijene ulaznica na plažu ispred Turističkog naselja Pakoštane neće poskupjeti
Cijene ulaznica na plažu ispred Turističkog naselja Pakoštane ostat će iste kao i prošle godine, rečeno je na 43. Kolegiju župana. Naime, župan Stipe... Cijene ulaznica na plažu ispred Turističkog naselja Pakoštane neće poskupjeti

Cijene ulaznica na plažu ispred Turističkog naselja Pakoštane ostat će iste kao i prošle godine, rečeno je na 43. Kolegiju župana. Naime, župan Stipe Zrilić na prijedlog resornog pročelnika Krešimira Laštre nije dao suglasnost na povećanje cijene ulaznice na plažu u sklopu turističkog naselja Pine Beach kojega je koncesionar zatražio.

U zahtjevu koncesionar navodi kako su zbog specifične all inclusive usluge koju mogu pružiti gostima smještenim u samom naselju i bogatog sportskog i animacijskog sadržaja koji im je na raspolaganju odlučili u cijenu ulaznice dnevnim gostima na plažu uključiti najam ležaljki za plažu, korištenje sportskih aktivnosti s rekvizitima: odbojka na pijesku, aquapark, malonogometni teren s umjetnom travom te animacijski program na plaži. Cijena za navedene usluge koje bi bile uključene iznosi 45 kuna za odraslu osobu dnevno, za djecu od 6-12 godina 20 kuna te djecu mlađu od 6 godina u pratnji roditelja gratis. Tako cijena ostaje 30 kn za odrasle i 15 kn za djecu.

Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru Zadarske županije donijelo je međutim Zaključak kojim se Županijskoj skupštini   predlaže neprihvaćanje zahtjeva za suglasnost na visinu cijene ulaznice za Pine Beach. „U postupku donošenja je Regionalni program uređenja i upravljanja morskim plažama Zadarske županije, kojim će se tematizirati morske plaže te urediti modeli upravljanja istih, na temelju čega će se izvršiti kategorizacija plaža. Zbog toga smatramo kako nije svrsishodno mijenjati visinu i cijene ulaznice do donošenja Regionalnog programa“, rekao je pročelnik Krešimir Laštro. Tome je dodao da na području zadarske županije ima 290 plaža, a da se ulaznica naplaćuje na njih 7.

Sa današnjeg kolegija skupštini će biti upućene na usvajanje Odluke o provođenju postupka za davanje koncesija za sidrišta na području Dugog otoka i otoka Pašmana. Zbog neplaćanja naknada za koncesije bit će predloženo oduzimanje koncesija društvu Ostrea i Poljoprivrednoj zadruzi Paklenica, a također će biti predloženo i odbijanje zahtjeva Gradu Biogradu i Općini Sukošan za prijenos ovlaštenja dijela koncesija.