Članovi HSP Ante Starčevića daju veliki doprinos humanitarnom sajmu Marjane Ikić Članovi HSP Ante Starčevića daju veliki doprinos humanitarnom sajmu Marjane Ikić
Članovi HSP dr. Ante Starčević Grada Zadra i Zadarske županije tijekom cijele godine humanitarno djeluju i pomažu na razne strane, a o tome ne... Članovi HSP Ante Starčevića daju veliki doprinos humanitarnom sajmu Marjane Ikić

Članovi HSP dr. Ante Starčević Grada Zadra i Zadarske županije tijekom cijele godine humanitarno djeluju i pomažu na razne strane, a o tome ne žele govoriti javno. Tako su oko Uskrsa odnijeli pogače u Caritas za Pučku kuhinju, odnose hranu i deke u Zadarski azil, te doniraju odjeću potrebitima. Još više su se angažirali otkako su stupili u kontakt s poznatom humanitarkom Marjanom Ikić, pa redovito sudjeluju u organizaciji sajma.

Kako bi u ovo predbožićno vrijeme potaknuli i druge da se pridruže, o humanitarnom radu stranke govorila je Miranda Jamnicki, predsjednica Gradskog odbora HSP-a, koja u humanitarnom radu ima podršku predsjednika stranke na nacionalnoj razini, Slobodana Piće Devića, koji se i sam nerijetko pridruži akcijama, kao i županijski vijećnik Nenad Klarić.

Evo što je kazala gospođa Jamnicki:

“Ulaganje osobnog vremena, znanja i vještina kroz različite angažmane volontiranja zapravo doprinosi dobrobiti zajednice. Samo volontiranje ima danas veliki ulogu u razvijenim društvima. Ovakav način djelovanja je ujedno i socijalno uključivanje koje je i cilj naše stranke HSP AS, koja promiče socijalnu osjetljivost i socijalnu uključenost temeljenu na socijalnom nauku Katoličke crkve.” – kazala je Miranda Jamnicki.

Dodala je:

“Ovom prilikom bih htjela predstaviti naše članove, bračni par Mirko i Željka Baričević koji su ujedno i volonteri na OPG Birkić – Sikovo. Usprkos zdravstvenim problemima i privatnim obvezama, s velikom predanošču sudjeluju u sadnji i berbi povrća. Kiša, bura, vrućina ne moze omesti njihov angažman. Svojom plemenitošću i iskrenošću ulijevaju nadu da još ima ljudi koji su rad za opće dobro stavili ispred osobnih interesa.Njihov optimizam, jednostavnost i neposrednost uvijek fascinira. Zahvaljujuci g. Marjani Ikić i njenoj viziji, humanitarni sajam na tržnici Bili Brig se održava dva puta mjesečno. Upravo je 50-ti sajam pokazao snagu ljudskog potencijala okupljenog oko istog cilja. Marjana Ikić je vizionar, entuzijast i pokretač – jedna, jedina, jedinstvena. Sada više nego ikada, društvo treba ovakve ljude…Citirala bih za kraj Majku Terezu: ” Ne trebas raditi čudesna djela, ali ono što čini razliku je trag tvog srca.” – naglasila je Jamnicki.