Članovi Taekwondo kluba Donat briljirali na 24. Susedgrad Sokol pokalu s ukupno 14 medalja

U subotu, 18. 05. 2024. godine održan je u Zagrebu 24. Susedgrad Sokol-pokal kriterijski turnir za juniore u sportskoj borbi i kriterijski turnir u formama koji je okupio 667 natjecatelja iz 3 države (Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske).

Članovi taekwondo kluba Donat nastupili su s 11 natjecatelja u 3 discipline: sportske borbe, forme i kick. Donatovci su na kriterijskom turniru u formama nastupili s 3 natjecateljice.

Katarina Vučičić osvojila je 2. mjesto među 15 natjecatelja. U finale je ušla kao vodeća, ali je s malom bodovnom razlikom na kraju zauzela 2. mjesto i srebrnu medalju.

Lorena Furdi je također ušla u finale kao vodeća između 14 natjecateljica ali je i njoj izmaklo za nijansu zlato, te je osvojila drugo mjesto.

Nika Cetinić zauzela je 6 mjesto.

U sportskoj borbi Teo Grgić i Karmen Strgačić osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju. Lucija Horvat osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju. Brončanu medalju I treće mjesto osvojili su Luis Čakarun, Franko Benić, Toni Zrilić i Vito Horvat.

U kategoriji kick zlatnu medalju osvojili su Teo Grgić, Eni Sjauš, srebrnu medalju osvojili su Franko Benić, Toni Zrilić te Karmen Jelčić.

Donatovci su osvojili ukupno 14 medalja od čega 4 zlata, 5 srebra, 5 bronci.