Crveni križ Biograd sudjeluje u projektu vrijednom osam milijuna kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru jedan je od partnera u provedbi projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Split.

Gradsko društvo Crvenog križa Split potpisalo je ugovor o financiranju projekta Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorjekoji je bio prijavljen na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili materijalne pomoći u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć 2014.-2020. Projekt je financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a posredstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Projekt teritorijalno pokriva područje sedam županija Jadranske regije, a provodi se u partnerstvu s 18 drugih društava Crvenog križa. Odnosi se na podjelu paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim osobama. Tijekom provedbe projekta, u nekoliko navrata, dijelit će se dvije vrste paketa – paketi prehrambenih i paketi higijenskih proizvoda.  Osnovni cilj projekta jest poboljšati kvalitetu života socijalno ugroženih osoba. Dugoročno, projekt će doprinijeti izgradnji jednog kvalitetnijeg i koordiniranijeg sustava podrške skupinama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

“Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo biti dio ovako velikog projekta kojim ćemo našim najpotrebitijim korisnicima  sa područja grada Biograda na Moru te općina Pakoštane, Pašman, Sv. Filipa i Jakova te općine Tkon osigurati pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima te doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših korisnika.” – poručuju iz Crvenog križa Biograd.