DAJTE JOJ GLAS Tisuće Hrvata hranu traži u smeću, a Josipa Rimac nosi torbe od 20.000 kuna

Do parlamentarnih izbora ostalo je još malo vremena, a sve stranke nastoje iskoristiti vrijeme za slanje predizbornih poruka prema građanima. Cilj im je motivirati građane da upravo njima daju svoj glas na izborima.

Međutim, mnoge građane ne zanima previše što oni sada imaju za reći, nego je u kreiranju njihova mišljenja i stava važnu ulogu odigralo sve ono što se događalo proteklih godinu dana i više.

Tako ovih dana Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, koja se na listi za IX. izbornu jedinicu nalazi na drugom mjestu, odmah iza Tomislava Karamarka, a ispred Božidara Kalmete, obilazi biračko tijelo i traži od građana da njoj i njenoj listi na izborima da glas.
Međutim, negativne poene kod građana skupila je pokazivanjem u javnosti sa skupocjenim torbicama, vrijednim oko 20.000 kuna i više.

Podsjetimo, Josipa Rimac, šefica izborne kampanje HDZ-a, nedavno se pojavila na donatorskoj večeri HDZ-a u zagrebačkom restoranu Gastro Globus, a u ruci je držala elegantnu crnu torbu marke Celine.

Vrijednost takvog modela na službenim stranicama i u trgovinama u kojima se prodaje iznosi 2.600 eura, odnosno oko 20.000 kuna. To je gotovo dvostruko od plaće koju je Rimac imala kao gradonačelnica Knina.
Ovo nije jedini put da se ona pojavila u javnosti s ovako skupim torbama. Ranije se već hvalila torbicama marke Louis Vuitton, te Chanel, čija cijene je oko 32.000 kuna.

U vrijeme kada tisuće Hrvata preživljava hraneći se ostacima hrane koje nađu u kontejnerima za smeće, ovakvo ponašanje HDZ-ove političarke nije baš politički mudro.

Više o njenim torbicama pročitajte ovdje: http://www.24sata.hr/politika/rimac-s-placom-od-11300-kn-nosi-torbe-od-kojih-boli-glava-442875

Josipi Rimac je, kao što znamo, imunitet saborske zastupnice ukinut prije mjesec dana, odmah nakon što ga je dobila prisegnuvši na zastupničku dužnost.

Mandat joj je ukinut na zahtjev DORH-a kako bi se moglo nastaviti s istragom protiv bivše kninske gradonačelnice zbog sumnje da je neosnovano stekla stambeni prostor.

Tom prilikom iz USKOK-a je stiglo priopćenje:

“USKOK je, na temelju kaznene prijave koju je podnio PNUSKOK, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Osnovano se sumnja da je, na traženje drugookrivljene gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, trećeokrivljenika, a kako bi im omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi, prvookrivljenica kao ravnateljica Uprave  za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, od sredine 2008. do kraja 2009. godine, u Zagrebu, poduzela sve potrebne radnje za realizaciju tog dogovora.” – priopćili su iz USKOK-a.