Dan Marinović branit će osumnjičenog za dilanje 2 kg droge; Tvrdi da nije kriv

Brojni mediji prenijeli su priopćenje PU zadarske objavljeno 5. siječnja u kojem se navodi kako je dan ranije, 04. siječnja, na širem zadarskom području, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru, provedena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 42-godišnjak, te da su policijski službenici tom prilikom pronašli i oduzeli oko 1.937,6 grama hašiša pakirano u više pojedinačnih pakiranja, oko 7,3 grama amfetamina, 21 stabljiku marihuane, digitalnu vagu, te opremu za indoor uzgoj marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 42-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Sutkinja Županijskog suda u Zadru, Iva Lovrin, prihvatila je prijedlog zamjenice općinske državne odvjetnice Marine Miočić Vatavuk, te mu je određen istražni zatvor u trajanju od mjeseca dana.

Iako je braniteljica po službenoj dužnosti osumnjičenom 42-godišnjaku bila odvjetnica Tanja Budimir, njegovu obranu ubrzo je preuzeo odvjetnik Dan Marinović.

Iako nije želio komentirati ovaj slučaj, Dan Marinović je potvrdio da je prihvatio zastupati osumnjičenog M. P., te da aktivno priprema njegovu obranu.

“Ulažemo žalbu na rješenje Županijskog suda, a moj branjenik negira ono što mu se stavlja na teret i tvrdi da nije kriv. Mi ćemo u daljnjem postupku iznijeti obranu i dokazati ono što što navodimo u obrani.” – kratko je kazao odvjetnik Marinović.

Inače, mještane Jasenica iznenadilo je uhićenje njihova susjeda, za kojeg kažu da je sa svima bio u korektnim odnosima, te su ga često viđali kako šeta sa svojim psima o kojima je vodio iznimnu brigu.