DAN ODLUKE Županijski HDZ danas odlučuje o kandidatu za župana!

Proteklih nekoliko dana glavna tema među članovima HDZ-a bio je izbor kandidata za župana Zadarske županije.

Prvi je kandidaturu mnogo ranije obznanio Stipe Zrilić, koji je jasno rekao da želi odraditi još jedan mandat kako bi završio brojne započete projekte.

Prije nekoliko dana upravo na portalu Kalelarga info namjeru da se kandidira za župana potvrdio je i dr. Neven Birkić, bivši ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Posljednji nam je kandidaturu potvrdio aktualni dožupan Božidar Longin, koji je kazao kako smatra da ima sve potrebne reference i za biti kandidat za župana i za kasnije obavljati taj posao.

Župan Stipe Zrilić nam je u razgovoru na ovu temu kazao kako je demokratsko pravo svih koji to žele da se kandidiraju za ovu funkciju, te da se ne zamara time koliko će protukandidata imati.

Sva trojica kandidata zračila su samopouzdanjem i vjeruju u podršku članstva. Koliko je ta podrška bila iskrena, znam će se danas.

U popodnevnim satima održat će se sastanak Predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a, a pola sata kasnije i sastanak svih članova. Trebala bi biti donijeta zajednička odluka o tome tko će biti kandidat za župana, a posljednji riječ imat će Predsjedništvo HDZ-a na nacionalnoj razini, na čelu s Andrejem Plenkovićem.