Dan Općine Poličnik; Ministrica poljoprivrede pohvalila općinsko vodstvo Dan Općine Poličnik; Ministrica poljoprivrede pohvalila općinsko vodstvo
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem u petak, 27. kolovoza 2021., u nazočnosti saborskih zastupnika Tomislava Klarića i Gordane Perić,... Dan Općine Poličnik; Ministrica poljoprivrede pohvalila općinsko vodstvo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Šimom Mršićem u petak, 27. kolovoza 2021., u nazočnosti saborskih zastupnika Tomislava Klarića i Gordane Perić, župana Zadarske županije Božidara Longina i načelnika Općine Poličnik Davora Lončara obišla ribarske tvrtke Marikomerc d.o.o. i Mišlov d.o.o. te sudjelovala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Poličnik. 

U Zadarskoj županiji ministrica Vučković je posjetila tvrtku Marikomerc d.o.o., koja se bavi distribucijom, preradom te pakiranjem svježe i smrznute ribe, kao i tvrtku Mišlov d.o.o., čija je glavna djelatnost ulov male plave ribe, konkretno srdela i inćuna.

Obje firme korisnici su mjera Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, posjeduju skladišne objekte u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku te ih krasi dugogodišnja obiteljska tradicija i ribarsko iskustvo stjecano generacijama predaka. Nakon obilaska ministrica je sudjelovala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Poličnik, koja se održala u Centru za edukaciju, poznatom i kao pčelarski centar, izrazivši vjeru u čitav niz novih kvalitetnih projekata na ovom području.

„Zadarska županija ima izuzetan poljoprivredni i ribarski potencijal što, između ostalog, dokazuje i podatak da je na ovom području kroz Europski fond za pomorstvo i ribarstvo ugovoreno 1029 projekata, a do sada je isplaćeno 433 mln kuna. Pritom smo osobito ponosni na projekte ulaganja u ribarske luke Gaženica i l Vela Lamjana ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna“, istaknula je ministrica Vučković povodom svečane sjednice u Općini Poličnik.

Načelnik Općine Davor Lončar osvrnuo se na projekte na kojima se radi s ciljem poboljšanja uvjeta života za stanovnike.

“U tijeku je izgradnja vrtića u Murvici – Briševu, završetak očekujemo do kraja listopada. Vlada je dala suglasnost Poličniku za zaduženje u iznosu od 5.000.000,00 kuna za financiranje ovog projekta. u društvenom domu Briševo adaptirali smo prostor za malu dvoranu, rekonstruirali smo malonogometna igrališta u Suhovarima i Visočanima, a kako smo igrališta obnovili tartan podlogom na istim se može igrati više sportova; tenis, nogomet, košarka…Općina Poličnik dobila je 2.884.000,00 kuna koje će utrošiti u periodu od dvije godine za nabavku tri hibridna vozila, za zapošljavanje 6 nezaposlenih osoba iz ciljanih skupina. Kad govorimo o socijalnoj pomoći za pojedince i ustanove izdvojili smo oko 250.000,00 kuna.” – poručio je Lončar.