DAN VOLONTERA Gradonačelnik Dukić dijelio obroke u Pučkoj kuhinji DAN VOLONTERA Gradonačelnik Dukić dijelio obroke u Pučkoj kuhinji
Grad Zadar INFO 10 °C Pretežno oblačno Pretraži grad Zadar Grad Zadar Vijesti Obavijesti Događanja Arhiva: 14. sjednica Gradskog vijeća Savjetovanje s javnošću Natrag... DAN VOLONTERA Gradonačelnik Dukić dijelio obroke u Pučkoj kuhinji

Grad Zadar
INFO
10 °C

Pretežno oblačno

Pretraži grad Zadar
Grad Zadar
Vijesti
Obavijesti
Događanja
Arhiva: 14. sjednica Gradskog vijeća
Savjetovanje s javnošću
Natrag na vijesti
OPĆE VIJESTI
Dan volontera
5. PROSINCA 2018.
Dan volontera FOTOGALERIJA gallery
Obilježen Dan volontera podjelom obroka u pučkoj kuhinji i dodjelom nagrada volonterima.
5. prosinca se obilježava Dan volontera. I ove godine obilježavanje je započelo podjelom obroka korisnicima u Pučkoj kuhinji sv. Vinko Paulski, u čemu su sudjelovali gradonačelnik Branko Dukić, zamjenica Jagoda Surać i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut.

Pučka kuhinja skrbi svakodnevno za preko 300 korisnika, od kojih dio sam dolazi na ručak, a za njih oko 60 se organizira dostava na kućnu adresu. Osim toga, još 450 oitelji koristi i usluge socijalne samoposluge koja daje pomoć u namirnicama obiteljima u potrebi. I u pripremi obroka i njihovoj dostavi sudjeluju volonteri.

Ovaj dan je samo prigoda da podsjetimo na dostojanstvo ljudi koji su primorani koristiti usluge pučke kuhinje. Dolaskom božićnih blagdana želimo im ovim činom iskazati poštovanje, želimo im da nađu posao i imaju sređen život a mi ćemo kao gradska vlast učiniti sve što je u našoj moći da im pomognemo. Najviše bih volio da nam pučka kuhinja u Zadru ne treba, ali dok postoji potreba, Grad Zadar će ju financijski podupirati.-rekao je gradonačelnik.

Nakon toga, u Gradskoj loži dodijeljene su nagrade najboljim volonterima i volonterskim organizacijama za 2018. godinu. Nagrade i zahvalnice najboljim volonterima uručila je zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.