Danas odluka o optužnici USKOKA protiv Kalmete Danas odluka o optužnici USKOKA protiv Kalmete
Na zagrebačkom Županijskom sudu za petak je zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o osnovanosti optužnice protiv zadarskoga gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra... Danas odluka o optužnici USKOKA protiv Kalmete

Na zagrebačkom Županijskom sudu za petak je zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o osnovanosti optužnice protiv zadarskoga gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete.

Vrhovni sud je odbio da se iz spisa u tzv. HAC-ovom kraku afere Remorker izdvoje iskazi nekih svjedoka pa je na zagrebačkom Županijskom sudu za petak zakazana sjednica na kojoj će se odlučivati o osnovanosti optužnice protiv zadarskog gradonačelnika i bivšeg HDZ-ovog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, optuženog da je sa svojim suradnicima podijelio preko 15 milijuna kuna i 850.000 eura iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta.

Kalmetin odvjetnik Krešimir Vilajtović izjavio je Hini da je Vrhovni sud, odlučujući o zahtjevu za izdvajanjem nekih iskaza, zauzeo isti stav kao Županijski sud na prvoj sjednici optužnog vijeća u studenom prošle godine. No, rješenje nije vidio s obzirom da Kalmeta nije ni tražio izdvajanje nikakvih dokaza jer mu u prilog navodno idu sve činjnice i dokazi koje su utvrđene u istrazi.