Davor Lončar: Nepoznati počinitelj zatvara ventile da Visočane nemaju vodu! Davor Lončar: Nepoznati počinitelj zatvara ventile da Visočane nemaju vodu!
Načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar, očitovao se o problemu opskrbe vodom naselja Visočane. “Općina Poličnik je od prvog dana upoznata s problemom opskrbe pitkom... Davor Lončar: Nepoznati počinitelj zatvara ventile da Visočane nemaju vodu!

Načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar, očitovao se o problemu opskrbe vodom naselja Visočane.

“Općina Poličnik je od prvog dana upoznata s problemom opskrbe pitkom vodom naselja Visočane. Nisu točni iskazi i navodi pojedinaca koji to prenose kao problem Općine jer to nije direktan problem Općine. 

Uza sve poteškoće za koje znamo već duže razdoblje, a vezano uz problem opskrbe pitkom vodom naselja Visočane, zajedno s Vodovodom Zadar, kao jedinim distributerom opskrbe pitkom vodom, poduzimaju se sve stručne i tehničke radnje kako bi se iznašlo rješenje. Tako smo jutros s Vodovodom Zadar dogovorili sljedeće: da se izmjeri tlak cjevovoda u naselju Poličnik te da se, ukoliko postoji dovoljan tlak, privremeno spoji vodovod između zaseoka Perići u Poličniku i zaseoka Verunice i Žiguni u Visočanima. 

U ponedjeljak ujutro u obilasku cjevovoda i mreže naselja Visočane, od glavnog spoja sa sjevernog pravca ispod zaseoka Pajići u Radovinu naišli smo na zatvoren ventil cjevovoda koji vuče prema naselju Visočane. To je čista zlonamjera nepoznatog počinitelja koji doslovno zatvara i ono malo vode što je bilo moguće imati u cjevovodu. Sve službe Općine Poličnik i Vodovoda Zadar su proslijedile mjerodavnima prijavu i tražimo da nam pomognu, kako mjerodavne službe, tako i žitelji Visočana da otkrijemo tog nepoznatog počinitelja koji stvara probleme. 

Vodovod Zadar je na terenu u Visočanima u pripremi svih provjera kako i na koji način privremeno priključiti Visočane na cjevovod u zaseoku Perići. Ukoliko to bude teško rješenje, tražit ćemo da izgradi cjevovod kao trajno rješenje i tako poveže jedno i drugo naselje u takozvani prsten. Ukoliko se problem tako ne riješi, gradit će se precrpna stanica. Po analizama koje ima Vodovod Zadar, ona bi trebala riješiti problem izvanrednih prekida opskrbe vodom u Visočanima.”

Načelnik Općine Poličnik

Davor Lončar