Davor Prtenjača uvršten na vrh top-liste najboljih njemačkih odvjetnika!

Jedan od najutjecajnijih njemačkih tjednika, Focus, koji izvještava o aktualnim događajima u zemlji i inozemstvu, svake godine objavljuje specijalno izdanje, u kome donosi listu najboljih odvjetnika u Njemačkoj. Između 190 tisuća odvjetnika koliko ih je u Njemačkoj, pri vrhu ovogodišnje top-liste Focusa (Focus Spezial „Deutschlands Top-Anwälte“), našao se jedan njemački odvjetnik hrvatskog podrijetla.

Riječ je o mladom i već renomiranom, hrvatskom odvjetniku Davoru Prtenjači, iz Böblingena. Specijalni broj Focusa koji je na temu njemačkih odvjetnika tiskan u milijunskoj nakladi, o Prtenjači piše i u uvodnom tekstu. U njemu je izdvojena slika hrvatskog odvjetnika u društvu s odvjetnicima još četiriju ponajboljih njemačkih odvjetničkih kuća. Među njima je i slika 74-godišnjeg odvjetnika Steffana Ufera, koji je zastupao predsjednika Bayerna, Ulija Hoeneß , te odvjetnika iz odvjetničke kuće iz Münchena koja zastupa Google i Facebook, te broji stotinjak odvjetnika.

Kako stoji u uvodnom tekstu, kriteriji za uvrštenje među najbolje njemačke odvjetnike, bili su: kvaliteta rada, školovanje, ugled i predmeti koje odvjetnik dobiva i odrađuje. Pritom se mislilo ne samo na način vođenja sporova, nego na način vođenja izvansudske komunikacije i slično.

Zanimljivo je istaknuti kako je odvjetnik Prtenjača daleko najmlađi među predstavljenim njemačkim kolegama.

U izjavi za Fenix magazin, Prtenjača ističe kako njegovi najveći odvjetnički uspjesi nisu ni mogli biti kriteriji za Focus, jer mnoge stranke s kojima radi žele ostati anonimne.
Veseli ga i to što su on i njegov ured, u kojem radi još i njegov brat Zlatko Prtenjača, zaslužili biti predstavljeni u Focusu. To samo po sebi govori koliko Nijemci poštuju njegov rad i trud.

– Nadam se kako će se sljedećih godina u specijalu Focusa, među najboljim njemačkim odvjetnicima, naći i drugi odvjetnici hrvatskih korijena koji rade u Njemačkoj, ističe poznati hrvatski odvjetnik Davor Prtenjača.

Izvor:  Fenix magazin

http://fenix-magazin.de/davor-prtenjaca-uvrsten-na-sam-vrh-ovogodisnje-top-liste-najboljih-njemackih-odvjetnika/