Degustacija mladih vina i maslinovih ulja u Nadinu

Udruga vinogradara i vinara „Nadin“ u suradnji i uz potporu Grada Benkovca organizira manifestaciju „Degustacija mladih vina i maslinovih ulja, Nadin 2015.“ koja će se održati u Nadinu 5. prosinca 2015. godine.

Radi se o tradicionalnoj 7. degustaciji s dosad rekordnim brojem uzoraka. Manifestacija se održava povodom dana Sv. Nikole putnika, s ciljem promocije vina i ulja Zadarske županije. Zamišljena je kao cjelodnevno druženje (educiranje, razmjena iskustava uz kušanje vina i maslinovih ulja, naravno i gastro specijaliteta).

Manifestacija je jedinstvena i po tome što se naglasak stavlja na promociju i brendiranje autohtone sorte vinove loze PLAVINA i MARAŠTINA koje će biti posebno ocjenjivane, izvan konkurencije ostalih vina.

Ocjenjivački i prezentacijski dio same manifestacije biti će organiziran u suradnji sa stručnim službama kako bi ista bila na iznimnoj kvalitetnoj razini.

Program će se odvijati u šatoru ispred Osnovne škole u Nadinu, a svaka udruga imat će svoj štand za prezentaciju svojih proizvoda.

PROGRAM
14:00 – 16:30 Znanstveno stručni skup (OŠ Nadin )
Predavanja na temu:
– Maslinovo ulje od prerade do stavljanja na tržište, Šime Marcelić, dipl.ing.agr.
– Enološki potencijal Maraštine i Plavine, prof. dr.sc. Edi Maletić.
– Ishrana vinove loze preduvjet kvalitete grožđa i vina, prof. dr.sc. Mirjana Herak Ćustić,
– Vrste i izbor bentonina, Davor Mitrović, dipl. ing.agr.
– Učinkovita zaštita i specijalna gnojidba vinograda u ekološkoj i integriranoj proizvodnji – iskustva iz prakse, Igor Gomezelj, dipl.ing.agr.
17:00 – 18:00 Domjenak uz zabavni program, šator kod OŠ Nadin
18:00 – 18:30 Predstavljanje gostujućih udruga
18:30 – 19:30 Svečana dodjela nagrada i priznanja
19:30 Proglašenje šampiona
0d 20:00 Nastavak druženja i zabava u šatoru do daljnjeg