DELEGACIJA IZ KINE POSJETILA ZADAR Potpisan ugovor o suradnji!

U Gradskoj vijećnici Grada Zadra, zamjenik gradonačelnika, g. Ivica Vlakić sa suradnicima, te predstavnicima HGK Zadarske županije, TZ Grada Zadra i Zračne luke Zadar, primio je izaslanstvo  kineskog Grada Chongqinga, predvođeno g. Luom Linquanom, dogradonačelnikom Dadukoa. Ovom je prilikom potpisan i Protokol o prijateljskim vezama i suradnji između Okruga Dadukou u gradu Chongqingu, NR Kina i Grada Zadra, kao prvi korak u procesu zbližavanja dvaju gradova.
Među članovima izaslanstva su, uz predstavnike vlasti, bili direktori poduzeća i tvrtki zainteresiranih za poslovnu suradnju s Gradom Zadrom i zadarskim poslovnim subjektima. Nakon kratkih uvodnih pozdravnih riječi čelnih ljudi obiju strana, uslijedila je prezentacija Zadra i zadarskih infrastrukturnih i drugih projekata i planova, a posebno onih koji se tiču dovršenja prometne infrastrukture, hotelskih i turističkih kompleksa, sportskog cnetra Višnjik  i dr.
Ovaj je susret nastavak suradnje potaknute s kineske strane, za čiju je organizaciju zaslužan Mario Rendulić, predsjednik CSEBA-e (Poslovno Udruženje za Kinu i jugoistočnu Europu), a radi uspostave poslovne suradnje i iniciranja zračne veze između Chongqinga i Zadra, radi čega je u Kini nedavno bila i direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić.
Zamjenik gradonačelnika Dadukoa, g. Linquan je u svom govoru zahvale na gostoprimstvu i potpisanom Protokolu, pozvao zamjenika gradonačelnika Grada Zadra, g. Ivicu Vlakića da u što skorije vrijeme posjeti njihov grad, koji je jedan od najznačajnijih prometnih i gospodarskih središta kontinentalne Kine, smješten uz rijeku Yangtze.
Gosti su, po završenom sastanku otišli u obilazak Zračne luke Zadar i luke Gaženica te zadarskih kulturnih znamenitosti.