DELOŽIRANA MILENA POPOVIĆ: Prijevarom sam ostala bez kuće!

Zadranka Milena Popović jutros je mirno iselila iz svoje kuće nakon što je stiglo rješenje Općinskog suda u Zadru kojim je odbijen njezin zahtjev za odgodu deložacije. Za HRT Radio Zadar  kazala je kako neće odustati dok ne dokaže kako je prijevarom ostala bez kuće.

58-godišnja Milena Popović u kući u Saljskoj ulici živi od 1998 godine, s 91-godišnjom nepokretnom majkom i kćeri. Kuću je danas morala napustiti:

Zato što moram. Jesi vidila policiju? 3 kombija. Ka da su kriminalci ovdje najveći.

Sve je tvrdi počelo kad je prodavala zemlju u Crnom za što je dobila predujam od 10 000 eura iako ga nije tražila. Primitak je kupcu,Snježani Jurišić,  potpisala na komadiću papira.  Budući da ni nakon 8 mjeseci nije dobila ostatak novca Milena je prodala zemlju drugom kupcu.

I onda je došla tražiti duplu kaparu koju ja nisam dala. Ne bi joj dala. Rađe idem iz kuće, a ne dam.  

Kreće tada sudski spor koji je izgubila, a u ovršnom postupku kuću kupuje tvrtka Jurišić d.o.o. za 50 000 eura.   Tek po okončanju spora Milena saznaje za predugovor o predujmu na 20 000 eura, koji tvrdi nikada nije potpisala:

Poslije 7 godina sam otkrila, razbolila sam se, godinama sam suze lila. Znam da nešto ne štima, ali ne znam što. Dok nisam otkrila slučajno krivotvorinu predugovora.

Njezin odvjetnik Trpimir Kučina:

To je bio predugovor koji je prema njezinom iskazu sastavljen na način da je njezin potpis sa papirića gdje je priznala primitak kapare skeniran i sastavljen je predugovor o kupnji.

No, čak i da dokaže da je predugovor krivotvorina povrat kuće ne može očekivati kaže njezin odvjetnik :

Prema stajalištu suda kuću više ne može dobiti natrag, on ju je valjano stekao. Ona jedino može dobiti naknadu štete.  

U telefonskom razgovoru optužbe Milene Popović odbacio je vlasnik tvrtke Jurišić d.o.o. – Mijo Jurišić koji ih je nazvao potpunim izmišljotinama. Kaže kako iza ovrhe stoji banka, a nakon što je raspisana prodaja kuće njegova tvrtka ju je kupila kako bi se barem djelomično naplatio jer novac koji mu duguje Milena Popović, 60 000 eura, vjerojatno nikad neće vidjeti.Milena Popović pak najavljuje nastavak sudske borbe na europskim sudovima. Hrvatskim sudovima međutim više ne vjeruje te su oni za nju kaže, pokojni.