spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Četvrtak, 18 travnja, 2024
6.3 C
Zadar

DESET GRADSKIH VIJEĆNIKA TRAŽI IZVJEŠĆE O RADU JVP GRADA ZADRA: Šošu treba smijeniti!

Desetero oporbenih vijećnika Gradskog vijeća Zadra zatražilo je da im se na idućoj sjednici podnese izvještaj o financijskom poslovanju Javne vatrogasne postrojbe Zadar koja se plaća iz Gradskog proračuna.

Vijećnici predlagatelji su: Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša, Irena Dragić, Omerka Šarić Frantin, Erol Gaši, Sabina Glasovac, Joso Knez, Željko Mikin, Antun Novoselović i Darko Vrdoljak.

Podsjetimo, vijećnici su više puta do sada tražili ostavku Željka Šoše. Prvi put kada je u vatrogasnu postrojbu primio sedam sinova vatrogasaca, među kojima i svog, te tako oduzeo pravo ostalim kandidatima čiji očevi nisu vatrogasci da se tamo zaposle.

Nakon toga, vijećnici Akcije mladih tražili su njegovu ostavku kada je izjavio da su vatrogasci Kalmetina vojska i da su oni u službi njega.

Ono što je najgore od svega, je prijava koju je protiv njega podnijela glasnogovornica Maja Kaćanić, optuživši ga da ju je zatočio u uredu, zlostavljao i maltretirao, a zbog čega je Šoša bio i pritvoren.

Iako je ona kasnije povukla prijavu, vijećnici smatraju da je sramotno da se na ovako skandalozan način vodi Javna vatrogasna postrojba.

Podsjetimo, vijećnici Akcije mladih, Marko Pupić Bakrać, Ante Rubeša i Marjana Botić, i do sada su bili vrlo glasni kada su upozoravali da se ovakvo stanje u Javnoj vatrogasnoj postrojbi ne smije nastaviti.

Foto: Zadarski list