Devet pripadnika HGSS-a spašavalo unesrećenu osobu po nepristupačnom terenu! Devet pripadnika HGSS-a spašavalo unesrećenu osobu po nepristupačnom terenu!
Sinoć oko 18.30 stigla je dojava od Centra 112 o unesrećenoj osobi koja se nalazi na nepristupačnom terenu na području Bruvna oko 7 km... Devet pripadnika HGSS-a spašavalo unesrećenu osobu po nepristupačnom terenu!

Sinoć oko 18.30 stigla je dojava od Centra 112 o unesrećenoj osobi koja se nalazi na nepristupačnom terenu na području Bruvna oko 7 km od Gračaca, točnije radilo se o Pustopolju kod zaseoka Plećaši, objavio je HGSS na svojoj stranici.

“Informacija koju smo dobili je bila da se radi o trovanju i da je potrebno brzo reagirati. Devet spašavatelja se uputilo iz NP Paklenica. Četiri spašavatelja su se uputila odmah s terenskim vozilom dok je ostatak krenuo nešto kasnije s drugim vozilom. Prva ekipa spašavatelja je stigla na područje nesreće oko 19.30 gdje je čekala hitna pomoć. Dalje se moglo samo terenskim vozilom. Četiri spašavatelja nastavljaju dalje s liječnikom hitne pomoći do kolege unesrećenog s kojim su u kontaktu. Nešto kasnije stiže i druga ekipa spašavatelja.

Nakon nekog vremena spašavatelji su se uspjeli probiti do unesrećenog s terenskim vozilom, po izuzetno teškom terenu, koji se nalazio s dvoje kolega nekoliko kilometara od mjesta gdje je stigla hitna pomoć. Unesrećeni je bio pri svijesti, ali u jako teškom stanju.

U 22 sata unesrećeni je predan ekipi hitne medicinske pomoći i time je akcija privedena kraju.

U NP Paklenici je ostao jedan spašavatelj HGSS Zadar s nekoliko kolega iz drugih stanica za slučaj da bude potrebno. Te večeri stigla su još dva poziva iz NP Paklenica na dežurni telefon, ali sve se uspjelo riješiti bez potrebe za intervencijom.” – stoji u priopćenju.

U akciji je sudjelovalo 9 spašavatelja HGSS stanice Zadar.