Dijelit će se 500 porcija variva od leće, slanutka i orza, a prihod ide u humanitarne svrhe! Dijelit će se 500 porcija variva od leće, slanutka i orza, a prihod ide u humanitarne svrhe!
Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije organizira 18. Međunarodne Dane masline Zadar 2016. Manifestacija se održava u sklopu Županijskih dana 2016., 29.... Dijelit će se 500 porcija variva od leće, slanutka i orza, a prihod ide u humanitarne svrhe!

Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije organizira 18. Međunarodne Dane masline Zadar 2016.

Manifestacija se održava u sklopu Županijskih dana 2016., 29. i 30. travnja u Zadru.

U sklopu manifestacije Udruga je i ove godine osigurala sudjelovanje eminentnih stručnjaka koji će održati niz stručnih predavanja vezanih uz maslinarstvo i maslinovo ulje. U sklopu manifestacije bit će priređen prigodni sajam na kojem će se svojim proizvodima predstaviti maslinari, uljari, vinari, sirari i ostali izlagači. Organizirat će se degustacije i prezentacije maslinovih ulja, a kao kruna svake manifestacije bit će proglašena najbolje ocijenjena maslinova ulja i dodijeliti priznanja.

Želja organizatora je da manifestacija osim edukativnog i natjecateljskog ima i humanitarni karakter. Humanitarni karakter manifestacije je zamišljen na način da se prvog dana manifestacije 29. 04. na Forumu skuha 500-tinjak porcija variva od leće, slanutka i orza te da se dijeli gostima manifestacije uz njihovu simboličnu novčanu donaciju. Sav prikupljeni novac donirao bi se Odjelu za ginekologiju OB Zadar za kupnju uređaja office histeroskop.

Osim toga, na otoku Ugljanu u Mulinama, 30. 04.,  održati će se 1. Međunarodno natjecanje u pripremi jela žgvacet – tradicionalno jelo od mlade janjetine. Na tom natjecanju sudjelovati će 10 ekipa. Namirnice za kuhanje maslinarskog marendina na Forumu i natjecanja u Mulinama osigurava organizator, PZ Poličanka i Udruženje zadarskih ugostitelja.