DILBER I NAKIĆ UVJERAVAJU: Napetosti među koalicijskim partnerima u Vladi ne postoje! DILBER I NAKIĆ UVJERAVAJU: Napetosti među koalicijskim partnerima u Vladi ne postoje!
Na izbornoj skupštini Županijskog odbora HDZ-a, koja je započela jutros u 9 sati, nazočni su, između ostalih, bili i ministar zdravlja Dario Nakić, te... DILBER I NAKIĆ UVJERAVAJU: Napetosti među koalicijskim partnerima u Vladi ne postoje!

Na izbornoj skupštini Županijskog odbora HDZ-a, koja je započela jutros u 9 sati, nazočni su, između ostalih, bili i ministar zdravlja Dario Nakić, te saborski zastupnik Željko Dilber.

Njih dvojica prokomentirala su napete odnose između koalicijskih partnera, svakodnevne medijske poruke, te nedolaske saborskih zastupnika na sjednice Sabora.

Ministar Nakić je kazao kako nema osjećaj da postoji napetost kad je u pitanju rad Vlade.

“Mi sasvim normalno funkcioniramo, dogovaramo se i surađujemo. Ne osjećam nikakav pritisak. Mi u Ministarstvu zdravlja smo odmah krenuli odlučno s reformama i radimo punom parom.” – kazao je ministar Nakić.

Željko Dilber je priznao da nije dobro da pri sjednicama Sabora nema kvoruma.

“Svi znamo da vladajuća koalicija nema preveliku većinu u Saboru, a oporba to koristi. Neodgovorno je od njih da ne dolaze na sjednice na kojima se raspravlja o bitnim temama. No, s obzirom da je to tako, mi smo odlučili posebno povesti računa o tome da svaki put osiguramo kvorum. Zastupnici će morati redovno dolaziti. Ono što se dogodilo zadnji put bila je nesmotrenost jer je dvoje saborskih zastupnika bilo na službenom putu, u inozemstvu i tako je nastao problem. Međutim, ubuduće ćemo biti pažljiviji po tom pitanju.” – naglasio je Željko Dilber.

Izborna skupština Županijskog odbora HDZ-a nastavlja se, delegati su pristupili glasovanju, a službeni rezultati bit će poznati u večernjim satima.