DISCIPLINIRANJE DOŽUPANA Nakon Bunje, Stanka Zrilića i Longina, župan Zrilić u sukobu s Dvorskim! DISCIPLINIRANJE DOŽUPANA Nakon Bunje, Stanka Zrilića i Longina, župan Zrilić u sukobu s Dvorskim!
Zadarski župan Stipe Zrilić neprestano ima problema sa svojim zamjenicima, pa tako i ovih dana. Je li kompliciran on sam, pa je uzrok nesuglasica... DISCIPLINIRANJE DOŽUPANA Nakon Bunje, Stanka Zrilića i Longina, župan Zrilić u sukobu s Dvorskim!

Zadarski župan Stipe Zrilić neprestano ima problema sa svojim zamjenicima, pa tako i ovih dana. Je li kompliciran on sam, pa je uzrok nesuglasica on osobno, ili je krivnja na dožupanima – mišljenja građana su podijeljena.

Podsjetimo, već na početku svog mandata Stipe Zrilić je ušao u okršaj s tadašnjim dožupanima Đanijem Bunjom i Stankom Zrilićem.

Nije im dozvoljavao da rade što ih je volja, zahtjevao je da se prijavljuje kad su došli i otišli s posla, smanjio im limit potrošnje na mobitel, službena putovanja i slično.

Đani Bunja nije pružao prevelik otpor, pa je kraj mandata dočekao u normalnim odnosima sa županom. Međutim, Stanko Zrilić je pružio oštar otpor, optužio je župana za sve i svašta, razne kriminalne radnje, prijavljivao ga USKOK-u, a sve što je postigao bilo je – županova tužba za klevetu!

No dožupan Božidar Longin nije u idiličnim odnosom sa svojim šefom, a do njihova sukoba došlo je kada ga je župan htio premjestiti u manji ured. Svoju netrpeljivost i jedan i drugi drže podalje od očiju javnosti kako ne bi time nanosili štetu stranci.

Posljednji s kojim se župan Zrilić sukobio je Rudolf Dvorski. On je, podsjetimo, službenim automobilom bez putnog naloga otputovao u Split. Sastao se sa još dvojicm dožupana, te s njima išao na utakmicu. Dvorski se pravda da se radilo o poslovnom sastanku koji je bio od koristi, međutim, to ne opovrgava činjenicu da je koristio službeni automobil bez potrebne dozvole.

Puno ljepše bi zvučalo, primjerice, da je Dvorski otputovao svojim osobnim automobilom u Split, bio na utakmici, pa još usput odradio i važan poslovni sastanak. Potrošio bi, kako sam kaže, 200 kuna goriva plaćenih njegovim novcem i nitko mu ništa ne bi mogao prigovoriti.

Ako je u Split iz Zadra putovalo tisuće ljudi, sa svojim automobilima i o svom trošku, a imaju prosječne plaće 5.000 kuna, onda je mogao i dožupan čija mjesečna plaća je 15.000 kuna.

Hoće li sukob na relaciji Zrilić – Dvorski ostati na ovome, ili slijede nove epizode, ostaje za vidjeti.

 • mao cang

  29. kolovoza 2015. #1 Author

  Mislim da su odnosi Longin-Zrilić na klimavim nogama.Longin odrađuje samo protokolarne stvari, Zrilić mu odbija dati raditi ništa drugo. Uostalom kao što nije dao nikom dožupanu do sad.Sa takvom naravi i karakterom teško se može nešto učiniti.Tko je ulizica taj kod Zrilića prolazi a ako je netko prijetnja dojavljuje Zadarskom listu podatke da se diskreditira.Kao nije on znao.Pojima nema.Ne, ja sam znao.

  Odgovori

 • Damir

  29. kolovoza 2015. #2 Author

  Meni se župan sviđa zato jer se bori sa tim uhljebima bez škole,poput Dvorskog.

  Odgovori

  • mara

   29. kolovoza 2015. #3 Author

   Meni je fizički ružan a ostalo ne znam.

 • Edvard

  29. kolovoza 2015. #4 Author

  Meni se onaj Stanko Zrilic nikako nije sviđao.Da sam ga sreo u lovu pucao bi u njega misleći da je vepar.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.