DJECA DARIVALA STARE I NEMOĆNE Prikupili novac prodajom svojih ukrasa

Mališani iz Dječjeg vrtića Smješko, njihove odgajateljice i djelatnice vrtića prošlog su tjedna izrađivali božićne ukrase te na štandu ispred vrtića skupljali donacije građana. Tradicionalna humanitarna akcija virskog vrtića i prikupljena sredstva ove su godine bili namijenjeni za korisnike Doma za starije i nemoćne u Zadru, pa su im danas ravnateljica Julijana Begonja i stručna suradnica pedagoginja Marina Grbić Malnar, u ime cijelog Dječjeg vrtića Smješko, donijele darove. Sukladno njihovim potrebama i izraženim željama, kaže nam pedagoginja Grbić Malnar, korisnicima zadarskog Doma odneseni su paketi voća, voćnih sokova i vode te nekoliko slatkih paketa.

– Dočekali su nas njihovi vrijedni djelatnici kojima su, nakon što su ugledali naše prepune kutije, potekle suze radosnice. Ono što ih je najviše razveselilo bila je božićna čestitka naše djece prepuna crteža i lijepih želja. Ovim putem zahvaljujemo svim roditeljima i stanovnicima Vira na velikom odazivu i sudjelovanju u našoj akciji – istaknula je Grbić Malnar. Na isti su način prošle godine virski mališani razveselili svoje vršnjake na Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru.
– Virane smo bili pozvali da nas posjete na štandu, izaberu ukrase za svoj dom i doniraju sredstva. Donacijama smo razveselili naše starije koji su narušenog zdravlja, odvojeni od svojih bližnjih i bez mogućnosti posjeta. Namjera nam je bila olakšati im težak period koji prolaze i pružiti im podršku, a našoj djeci ukazati na važnost brige o starijima – poručila je ravnateljica Begonja.