Dječji vrtić “Latica” obilježio 25. godišnjicu uspješnog rada

Punih 25 godina prošlo je od osnutka i početka rada dječjeg vrtića za djecu s teškoćama u razvoju “Latica”. Tim povodom djelatnici ove ustanove, na čelu s ravnateljicom Vesnom Penjalov, organizirali su proslavu i prigodno druženje kako bi zahvalili svim suradnicima i podupirateljima uspješnog djelovanja ustanove tijekom ovog značajnog razdoblja.
Na početku susreta ravnateljica Penjalov zahvalila je osnivaču Gradu Zadru na dosadašnjoj podršci i potpori koja će im i dalje biti potrebna dok ne presele u centar Mocire te podsjetila da je osnivanje ovog vrtića potaknula Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije.
Također, ravnateljica je iskoristila prigodu i zadarskoj Udruzi za Down sindrom čestitala  Svjetski dan sindroma Down. Proslava je održana u Maloj dvorani zadarskog HNK gdje je i postavljena prigodna izložba fotografija na kojoj su prikazani brojni njima značajni događaji.
U ime Grada Zadra, proslavi su nazočili predsjednik Gradskog vijeća, Živko Kolega, pročelnik za zadravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut sa suradnicima, pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić, pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić te mnogi ravnatelji obrazovnih, kulturnih i drugih stručnih ustanova grada Zadra, članovi udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom kao i brojni prijatelji i podupiratelji rada vrtića.

Izvor: Grad Zadar

vesna penjalov latica 1