Djelatnici Dječjeg vrtića »Smješko« iz Vira predali donaciju Odjelu pedijatrije

Virski mališani izradili su božićne ukrase, a vrtićke tete njihovom prodajom prikupile 3,6 tisuća kuna kojima su kupljene slikovnice, didaktičke igračke i društvene igre za zadarski Odjel pedijatrije
Od srijede je Odjel pedijatrije Opće bolnice u Zadru bogatiji za brojne slikovnice, didaktičke igračke i društvene igre ukupne vrijednosti 3.644 kuna, a to je iznos koji su djelatnici Dječjeg vrtića Smješko prikupili za zadarsku pedijatriju na svečanosti otvaranja adventske manifestacije. Donaciju je u ime virskog vrtića i virskih mališana, koji su na kreativnim božićnim radionicama izradili suvenire kasnije prodane na virskom Adventu, predala ravnateljica Smješka Ivana Bašić, a primila glavna sestra Odjela za pedijatriju Marija Ljubičić.
– Zahvaljujemo se svim roditeljima na Viru koji su se odazvali na naše radionice te svima koji su svojim donacijama pomogli uspjehu ove akcije. Nadamo se kako smo našim malim prijateljima barem malo uljepšali nadolazeće božićne blagdane – kazala je Bašić na maloj svečanosti u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je u ime virskog vrtića primila zahvalnicu Odjela pedijatrije. Tu su zahvalnicu Dječjem vrtiću Smješko potpisali ravnatelj Opće bolnice u Zadru Željko Čulina, dr. med., voditeljica Odjela za pedijatriju prim. dr. sc. Sanja Delin i glavna sestra Ljubičić.
Akcija je organizirana krajem studenoga kada su virski mališani sa svojim vrtićkim tetama, roditeljima, braćom i sestrama te bakama i djedovima, izrađivali adventske vijence, kuglice, svijećnjake i druge božićne ukrase. Njihove su rukotvorine izložene u dječjem vrtiću i potom na adventskom štandu, kada je prodajom ukrasa prikupljeno navedenih 3,6 tisuća kuna. Od tog iznosa kupljene su slikovnice, igračke i društvene igre koje će djeci, koja borave na Odjelu pedijatrije, makar malo uljepšati božićne blagdane.

IMG_03-800x533

IMG_00-800x557

IMG_04-800x563

IMG_02-800x579

IMG_01-800x533

IMG_06-800x533

IMG_05-800x537