DOBRA VIJEST U Privlaci se otvara moderan dječji vrtić vrijedan 15 milijuna kuna

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak, 16. siječnja 2023. godine boravit će u Zadarskoj županiji, točnije u Gradu Ninu i Općini Privlaka, gdje će obići radove na projektima koje sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

U Gradu Ninu će, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, u 10.30 sati obići lokacije radova na sanaciji mulova u luci Nin, a potom u 11.00 sati obići radove u Sabunikama.

U 11.20 sati predviđen je obilazak radova na projektu proširenja i produbljenja Privlačkog gaza, vrijednog više od 2,3 milijuna eura kojim će se povezati Zadarski i Velebitski kanal te skratiti plovni put i povećati sigurnost pomorskog prometa. 

U Privlaci će potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković sudjelovati i na svečanom otvorenju spomenika privlačkim sabunjarima u 11.50 sati (na gatu u Privlaci), a zatim i na otvorenju novog dječjeg vrtića u 12.20 sati u Privlaci.

Načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja

U izgradnju i uređenje dječjeg vrtića Sabunić s modernom kuhinjom i uključenim odjelom za djecu jasličke dobi u Privlaci uloženo je 15 milijuna kuna. Izgrađen je i opremljen prema europskim standardima.