DOBRE VIJESTI Nema novooboljelih od korona virusa na našem području DOBRE VIJESTI Nema novooboljelih od korona virusa na našem području
U protekla 24 sata na području Zadarske županije nije bilo novih slučajeva oboljelih od koronavirusa.  Ukupno je oboljela 81 osoba, pod aktivnim nadzorom tj. mjerom... DOBRE VIJESTI Nema novooboljelih od korona virusa na našem području

U protekla 24 sata na području Zadarske županije nije bilo novih slučajeva oboljelih od koronavirusa.  Ukupno je oboljela 81 osoba, pod aktivnim nadzorom tj. mjerom samoizolacije je 541 osoba, a nadzor je istekao za 1947 osoba. Do sada je testiranje na koronavirus uzimanjem uzorka provedeno nad  659 osoba, od kojih je 566 bilo negativno, 81 pozitivan, a još se čekaju rezultati za 12 uzetih uzoraka.

Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru nalazi se 6 osoba od kojih je jedna na respiratoru. U Ortopedskoj bolnici u Biogradu je 7  lakših pacijenata.

Prema dostupnoj statistici u Zadarskoj županiji i dalje je više zaraženih osoba ženskog spola, a najveći broj oboljelih pripada dobnoj skupini od 50 do 59 godina. Najmanje je oboljele djece i mladih do 19 godina.

Stožer Civilne zaštite Zadarske županije na održanoj sjednici 19. 04. 2020. god. jednoglasno je donio Odluku da uputi Prijedlog za donošenje Odluke o kretanju na području Zadarske županije bez e-Propusnici Stožeru Civilne zaštite Republike Hrvatske, kako bi se ukinula mjeru stavka 1. članka III.a. Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta u RH, KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-29 od 18. travnja 2020. god. a Odluka bi stupila na snagu 20. 04. 2020. god.

Svi gradovi i općine na području Zadarske županije suglasni su za ukidanje e-propusnica, uključujući i otoke osim Grada Paga koji još nije poslao svoju suglasnost.

Imenovali smo tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprječavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi, a koji će  danas  izvršiti kontrolu u tri ustanove za smještaj starih i nemoćnih osoba. Za voditelja Tima imenovan je Bernard Maruna, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije, te članove tima Maja Pavković iz Centara za socijalnu skrb Zadarske županije, Ivica Dučić iz Policijske uprave Zadar, Vedrana Vučetić iz Civilne zaštita I Marijana Brajčić iz Državnog inspektorata u Zadru.

Policijski službenici su u protekla 24 sata obavili 375 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom su evidentirana 2 kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirane su 34 osobe koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri tome nisu imali valjane propusnice.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 Foto: Agata Verbić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.