DOBRE VIJESTI Ni danas nema novooboljelih na zadarskom području DOBRE VIJESTI Ni danas nema novooboljelih na zadarskom području
Na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih i dalje  81. Pod aktivnim nadzorom tj. mjerom samoizolacije je 478 osoba,... DOBRE VIJESTI Ni danas nema novooboljelih na zadarskom području

Na području Zadarske županije nema novooboljelih osoba pa je ukupan broj zaraženih i dalje  81. Pod aktivnim nadzorom tj. mjerom samoizolacije je 478 osoba, a nadzor je istekao za 2027  osoba. Do sada je  uzeto 674 uzoraka, a  čekaju se  rezultati za  14 uzoraka . Na COVID odjelu Opće bolnice u Zadru nalazi se 6 osoba i niti jedna nije na respiratoru. U Ortopedskoj bolnici u Biogradu je 7 lakših pacijenata.

Policijski  službenici su u protekla 24 sata obavili 376 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom nisu evidentirana kršenja propisane mjere. Provodeći nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 89 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli na prometnom punktu, a da pri  tome nisu imali valjane propusnice. Sukladno Odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije.

Napominjemo još jednom da će  Stožer civilne zaštite Zadarske županije, u suradnji sa svim Stožerima civilne zaštite gradova i općina na području Zadarske županije pratiti  i dalje pridržavaju li se žitelji i ostali prisutni na njihovim područjima  svih dosad donesenih Odluka Stožera civilne zaštite, te mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ukoliko bude potrebe Stožer civilne zaštite Zadarske županije donijet će potrebne  Odluke kako bi zaštitili sve naše sugrađane.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svih nas.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.