DOGUS GRUPA: Glamurozno otvoren 6,5 milijuna eura vrijedan Portus Beach Club

I dok se istovremeno sinoć u Turskoj održavala prava drama pokušaja državnog udara, na području između Sukošana i Bibinja kod Zadra turska Dogus grupa otvarala je novi ekskluzivni beach club u marini D – Marin Dalmacija. Na otvorenju su osim brojnih uzvanika iz hrvatskog javnog života, političara, gospodarstvenika, sportaša, itd. bili nazočni i sam vlasnik Dogus grupe Ferit Sahenk, ali i Burak Baykan, regionalni direktor Dogus grupe, Ermano Zanini, direktor luksuznih hotela Dogus Holdinga te E. Naci Baserdem, predsjednik Dogusove Turizam grupe.

Otvaranjem Portus Beach Cluba  u marini D – Marin Dalmacija Dogus grupa ponovno postavlja nove standarde i podiže kvalitetu hrvatskog turizma na novu višu razinu što je u skladu i sa strateškim ciljevima razvoja hrvatskog turizma kao i strateškim ciljevima Dogus grupe u Hrvatskoj i na svjetskoj razini. Ovim činom uspješno je završena investicija u ukupnoj vrijednosti 6,5 milijuna eura u izgradnju Portus Beach Cluba, dok su ukupna ulaganja u marini D – Marin Dalmacija u posljednje tri godine iznosila 25 milijuna eura. U tom je razdoblju izgrađena nova upravna zgrada, Portus Beach Club, dok su se ostala ulaganja odnosila na izgradnju nove zgrade za čartere, servisere, mornare, izgradnju novog sanitarnog čvora, kao i novog ulaza te prateće hortikulture cijelog prostora, istaknuo je na jučerašnjem otvorenju Ferit Sahenk, vlasnik Dogus grupe.

dogus d - marin1

Prema riječima predstavnika Dogus grupe ime Portus Beach Club izabrano je zbog činjenice što se marina D – Marin Dalmacija nalazi u zaljevu Zlatna luka ili izvorno Portus Aureus te želje da samo ime beach cluba govori o onome što on predstavlja i želi predstavljati svim svojim posjetiteljima, sigurnu luku i mjesto u kojem će se u potpunosti moći opustiti i uživati u za njih predviđenim raznovrsnim sadržajima poput prekrasno uređene plaže, dva restorana, bara i noćnog bara, sportskih sadržaja te dječjeg kluba.

Samo otvaranje Portus Beach Cluba bilo je jako glamurozno, no zbog nedavnog terorističkog napada u Nici i pijeteta prema žrtvama čitav zabavni program je otkazan, iako je bilo predviđeno da će uzvanike zabavljati Zagrebački simfonijski orkestar i Natali Dizdar. No, ni to nije bilo sve,  olujna bura, zatvoreni Maslenički most te požar koji je buknuo u blizini Obrovca spriječili su veliki dio uzvanika da nazoče ovoj svečanosti. Ipak, ni pokušaj državnog udara, ni teroristički napadi, niti prirodne nepogode nisu spriječili nazočne da sa stilom uz svježe pečene specijalitete s grilla koje su pripremali vrhunski kuhari, uz pomno odabrani cattering te vrhunska vina i ostala pića proslave otvaranje novog glamuroznog Portus Beach Cluba.

Najveća zvijezda večeri, zasigurno je bio hrvatski reprezentativac Luka Modrić, koji je sa suprugom Vanjom u Portus Beach Club stigao nešto prije ponoći. Njegovim dolaskom posebno je bio oduševljen vlasnik Dogus grupe Ferit Sahenk kojemu je Modrić darovao svoj reprezentativni dres. Osim njega svečanosti su nazočili i zadarski poduzetnici Zdenko Zrilić, Zvonimir Nižić, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik nogometne reprezentacije Ante Čačić, Ivan Todorić, Robert Jarni te mnogi drugi.

dogus d - marin3

D – Marin Dalmacija najveća je marina u Hrvatskoj i jedna od najvećih na istočnom Mediteranu. Marina ima kapacitet od 1200 vezova u moru i dodatnih 300 na kopnu te može prihvatiti jahte do 80 metara dužine. Svi vezovi imaju priključke za struju i vodu, a marina nudi i široke izgrađene gatove , izlaz na duboko more te 24-satnu zaštitarsku službu.