NERADNO ZA BLAGDANE Dok Pauk služba praznikuje, turisti parkiraju posvuda!

Ljetno radno vrijeme zadarske pauk službe je od 7 pa sve do 22 sata, osim čini se blagdanom kada ova služba ne radi.
Naime, kako doznajemo, kažnjavanje nepropisno parkiranih vozila na blagdane isključivo je u nadležnosti policijskih prometnih službenika, no neodgovorni vlasnici u ovom slučaju neće platiti odvoz svojeg nepropisno parkiranog vozila na parkiralište Ravnice preko puta bolnice gdje je odlagalište nepropisno parkiranih vozila.

Za blagdane u Pauk službi radi samo zaposlenik na poslovima izdavanja vozila na prije spomenutoj lokaciji.

Tako već danima, a posebno jučer imamo prigodu vidjeti kako veliki broj gostiju idealnim parkirnim mjestom vide upravo ne tako davno zabranjeno područje za parkiranje na gradskim bedemima, uz staru Tehničku školu te na području od MAS-a pa sve do hotela Bastion. Pauk služba ne radi, a policija čini se svoj dio posla odradi s vremena na vrijeme, iako je u njihovoj i u nadležnosti komunalnih redara podizanje, odnosno aktiviranje Pauk službe.

Ipak, dok Pauk praznuje, dozvoljeni parking se za blagdane uredno naplaćuje i to od 8 do 22 sata po nimalo popularnim cijenama. Naime, cijena parkiranja u 1. zoni je 12 kuna za jedan sat parkiranja, dok je cijena parkiranja u 2. zoni 10 kuna za jedan sat. Dnevna parkirališna karta u 1. zoni je 168 kuna, a u 2. zoni 140 kuna.