DOK SU GA PROGANJALI I TRAŽILI Gotovina najviše vjerovao Dilberu! DOK SU GA PROGANJALI I TRAŽILI Gotovina najviše vjerovao Dilberu!
Iako sam Željko Dilber nerado govori o danima kada je njegov prijatelj i kum genaral Ante Gotovina bio u bijegu, nakon medijskog istupa redatelja... DOK SU GA PROGANJALI I TRAŽILI Gotovina najviše vjerovao Dilberu!

Iako sam Željko Dilber nerado govori o danima kada je njegov prijatelj i kum genaral Ante Gotovina bio u bijegu, nakon medijskog istupa redatelja Antuna Vrdoljaka, koji o generalu snima film, u kojem će glumiti Goran Višnjić, Dilber je za medije progovorio o tim danima.

Sve vrijeme bijega i skrivanja, on je jedini znao gdje se nalazi general Gotovina, bio je u kontaktu s njime i pomagao i brinuo se o njegovoj obitelji.

Dok se skrivao po zadarskim otocima nosio mu je odjeću i hranu, a kasnije se s njim nalazio u inozemstvu. Dok je bio u pritvoru, redovno ga je posjećivao i dolazio sa suprugom mu Dunjom i djecom. Sinu Anti je i kum na krizmi.

Aktivno je sudjelovao u njegovoj obrani, pomagao u prikupljanju dokaza, a po izlasku generala na slobodu i dalje su nerazdvojni.

Uz obitelj Gotovina Željko Dilber je bio i kada to nije bilo popularno, kada su se generalove slike uklanjale sa zidova, a političke strukture u Hrvatskoj tražile njegovo uhićenje i ograđivale se od njega.

Nakon što je sve prošlo, Gotovina oslobođen svih optužbi vratio se u Hrvatsku kao heroj, mnogi su se počeli gurati uz njega i izigravati mu prijatelje.

Međutim, on je sa svima fin i ljubazan, bolje rečeno pragmatičan, međutim kad je o prijateljima riječ, ima ih nekoliko, a najvažnije mjesto među njima zauzima upravo Željko Dilber.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.