Doktorici Ruži Dražina priznanje Općine Bibinje za 30 godina predanog rada

Općina Bibinje u četvrtak, 1. svibnja obilježava 31. obljetnicu utemeljenja. Tim povodom u prostoru Osmovne škole Stjepana Radića održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bibinje, a tome će prethoditi polaganje vijenaca i miša zadušnica u spomen na Franka Lisicu, poginulog hrvatskog redarstvenika i prvu žrtvu s ovog prostora.

Općina Bibinje dodijelit će javna priznanja zaslužnima.

Godišnja Nagrada Općine Bibinje dodjeljuje se Ivanu Šimuniću, juniorskom prvaku Hrvatske u tajlandskom boksu u disciplini do 54 kg, Nogometnom klubu veterana „Bibinje“ za 25 godina postojanja i doprinos u razvoju sporta na području Općine Bibinje te NK  „Bibinje“ za osvojen naslov prvaka Prve županijske nogometne lige u sezoni 2022./2023.

Grb Općine Bibinje dodjeljuje se Ruži Dražini, dr.med.spec. znak zahvale za dugogodišnji predan i zapažen rad u zdravstvu. Doktoricu Ružu Bibinjci pamte kao toplu, vedru i profesionalnu liječnicu koja im je velikodušno pomagala kad god je bilo potrebno.

Ivan Šimunić je učenik Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, član Kluba tajlandskog boksa Sv. Zoilo u Zadru i Šahovskog kluba „Goran“ Bibinje.

Na nedavno održanom 23. prvenstvu Hrvatske u tajlandskom boksu za mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniore, osvojio je naslov prvaka države u kategoriji do 54 kg.Nogometni klub Veterana „Bibinje“ osnovan je 17. travnja, 1999. godine kao prva, pravno registrirana veteranska športska udruga u Hrvatskoj. U svom 25-godišnjem radu i djelovanju udruga okuplja istinske zaljubljenike u nogomet i sport općenito, čiji je cilj poticanje i razvijanje nogometa. Kroz dugogodišnje djelovanje predstavljaju svoje Bibinje u Hrvatskoj , ali i izvan nje. Kroz sportske susrete rođena su istinska prijateljstva koja traju još i danas, a zasigurno će se nastaviti i u budućnosti, navodi se u obrazloženju nagrade.Nogometni klub „Bibinje“ je nakon dugih 27 godina u sezoni 2022./2023. osvojio naslov prvaka Prve županijske nogometne lige. Klub ima 140 registriranih igrača uključujući najmlađi naraštaj pa sve do seniorskog uzrasta.

Nagrade zaslužnima uručit će načelnik Šime Sekula i Marijana Kandić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Bibinje na svečanoj sjednici.