“DOMOLJUBNI VIDEO” Kalmeta i Josipa Rimac plešu na srpske cajke

Na redakcije zadarskih medija stigao je dopis nepoznatog pišiljitelja u kojem kritizira HDZ-ove kandidate u IX. izbornoj jedinici, prije svega nositelja liste Tomislava Karamarka, a zatim Božidara Kalmetu i Josipu Rimac.
U prilogu je i neobičan video, u kojem Božidar Kalmeta i Josipa Rimac plešu na taktove srpskih folk pjesama, popularno zvanih “cajki”.

Dopis objavljujemo u cijelosti, pa neka građani prosude radi li se o predizbornom triku, montaži ili nečem što treba vidjeti (kako procjenjuje pošiljatelj).

“Poštovani,
priloženi video (link priložen ispod) “Katarza HDZ-a” svjedoči nam o (ne)vjerodostojnosti Tomislava Karamarka, kandidata za prvog čovjeka Vlade RH.
Naime, gosp. Tomislav Karamarko na gotovo svakom skupu svoje stranke, odnosno koalicije, uporno ponavlja da je HDZ prošao svoju katarzu, da bi nam zatim ponudio ljude, (koji bi trebali doći na čelo Hrvatske), poput Božidara Kalmete protiv kojega je u slučaju Remorker podignuta optužnica, a u još jednom slučaju (filmić Fimi Media) traje službena istraga DORH-a, odnosno USKOK-a.
Kakva je to katarza gospodine Karamarko?
Nikakva!
Video također svjedoči i o licemjerju HDZ-a i HDZ-ovaca koji se uvijek žele (lažno) prikazati kao mjerne jedinice za Hrvatstvo, vjerništvo i sl. U videu je vidljivo da je to predstava za naivne kojih je očito popriličan broj u Republici Hrvatskoj.
Javno se slušaju Thompsoni., a tajno razne Cece.

Molim Vas da ovaj video objavite jer građani pred izbore imaju pravo znati predstavljaju li se glavni pretendenti za vođenje Hrvatske vjerodostojno ili lažno.

Srdačan pozdrav,
Prosječni birač

 

Link videa “Katarza HDZ-a”:
https://www.youtube.com/watch?v=8NRsZ7jYaEw

 

Nakon što je na portalu Kalelarga info objavljena snimka na kojoj gradonačelnik Božidar Kalmeta pleše uz pjesmu Lepe Brene, iz Gradske uprave Zadra stiglo je reagiranje i pojašnjenje okolnosti u kojima je nastala snimka. Dopis objavljujemo u cijelosti.

“Snimka snimljena mobitelom je vjerodostojna. Snimljena je 17. listopada 2015. godine na proslavi koju je u Zadru organizirala Bošnjačka nacionalna manjina.
Gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima s radošću i poštovanjem odazvao se pozivu bošnjačke nacionalne manjine da kao uzvanik sudjeluje u toj proslavi, što je civilizacijska tekovina ne samo u našoj zemlji nego i u svim demokratskim zemljama svijeta. Vijest o sudjelovanju gradonačelnika na toj proslavi objavljena je i na službenim web stranicama Grada Zadra.
Članovi bošnjačke zajednice, kao i svi ostali članovi manjinskih zajednica koje organizirano djeluju u Zadru, ravnopravni su građani grada Zadra, ma što god pojedinci mislili o tome.
Zadarska Gradska uprava kontinuirano prati aktivnosti svih nacionalnih manjina u gradu, a njihovi predstavnici, u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Hrvatske, kao gosti prate i sjednice Gradskog vijeća.
Međutim, popratni komentar objavljen na lokalnom portalu Kalelarga info uz „video“ na kojem gradonačelnik s domaćinima pleše bošnjačko kolo, ovu proslavu stavlja u potpuno neprimjeren društveni i politički kontekst, uvredljiv za čitavu bošnjačku zajednicu u Zadru.
Poražavajuće je što se ovaj događaj pokušava iskoristiti na najprizemniji način u svrhu predizborne kampanje.
Domoljublje s, među ostalim, iskazuje i poštivanjem te poticanjem multikulturalnosti , odnosno uvažavanjem nacionalnih i vjerskih manjinskih zajednica. Grad Zadar će i ubuduće sudjelovati u svim njihovim aktivnostima, u skladu sa zakonima i Ustavom Republike Hrvatske.”
Ivana Dadić
viša stručna suradnica za informiranje