DON ROLAND JELIĆ SE OPROSTIO OD BIBINJACA: Hvala vam na svemu!

Nakon što je godinu dana obnašao dužnost župnika u Bibinjama, don Roland Jelić odlukom nadbiskupa odlazi u drugu župu. I mještanima i svećeniku ovaj rastanak je teško pao.

Prigodnom porukom, don Roland se oprostio od Bibinjaca. Prenosimo je u cijelosti.

“Dragi moji Bibinjci!
Zahvaljujem Vam na svemu što smo zajednički prošli u ovih godinu dana. Hvala na svakoj toploj riječi podrške, ohrabarenja i molitvi, koju sam osjećao u svakom trenutku. Preporučam se i dalje u Vaše molitve.
Na poseban način želim zahvaliti mladima ove Župe, na čelu sa zborom mladih Magnificat, koje sam nastojao usmjeriti prema onome koji je jedini PUT, IrolandSTINA i ŽIVOT – ISUSU KRISTU.
Nosim Vas sve u svojim mislima i molitvama. Odlazim uzdignute glave, ponosan jer sam Vam donio Isusa Krista, za kojeg sam se trudio i svojim životom svjedočiO.
Htio bih svakome osobno stisnuti ruku i izreći svoje HVALA, no to je nemoguće. Stoga s ovih nekoliko riječi se opraštam od Vas i izričem svoje HVALA na svemu što ste učinili za mene.
A Vas još na kraju molim da mi oprostite za bilo koju uvredu koju sam možda bilokome nanio. Nije bilo namjerno. Ja opraštam svima, jer Krist nas je naučio da opraštamo jedni drugima.
Novog župnika, don Zdenka Milića, primite onako kako ste primili i mene, kao Krista, brata i prijatelja. Molite za njega da bude svećenik onakav kakvoga Vi hoćete.
HVALA OD SRCA! NOSIM VAS U SVOJIM MOLITVAMA I MISLIMA”