DONACIJE Do sada prikupljeno 2 milijuna kn za linearni akcelerator

Iz Lige protiv raka Zadar izvijestili su o tijeku humanitarne akcije za kupnju linearnog akceleratora za Opću bolnicu Zadar.

[OBAVIJEST]

“Zahvaljujemo našim sugrađanima što su se odazvali pozivima na humanitarni telefon 060 9001. Broj poziva na današnji dan iznosi 11 774 !

Zahvaljujući Vama, Vašim uplatama kao i uplatama raznih tvrtki na području Zadarske županije, ukupan prikupljeni iznos za linearni akcelerator na današnji dan iznosi 1.999.711,41 kunu, od toga 394,44 eura.

Nastavljamo dalje! ???

Liga protiv raka Zadar

Podsjetimo, u Zadru ne postoji objedinjeno onkološko liječenje pacijenata. Postoji mogućnost za kemoterapiju, ne i za zračenje.

U zadarskoj bolnici ne postoji taj aparat za zračenje, a na njegovu nabavu već je nekim akcijama prikupljanja sredstava potaknula Liga protiv raka Zadar. Po medicinsku uslugu aparatom za zračenje pacijenti iz Zadarske županije moraju odlaziti u veće centre, Split, Zagreb, Rijeku…

Terapija za oko 50 % zloćudnih bolesti je zračenje. Većina oboljelih iz Zadra svakodnevno putuje u Split što ih dodatno iscrpljuje.

FB_IMG_1611163742379