Donaciju vrijednu više od 660.000 kuna Općoj bolnici Zadar uručila tvrtka DM Donaciju vrijednu više od 660.000 kuna Općoj bolnici Zadar uručila tvrtka DM
U petak, 1. srpnja, dm je Općoj bolnici Zadar predao 10.000 litara dezinfekcijskog sredstva Aresept kako bi donacijom vrijednom više od 660.000 kuna pomogao... Donaciju vrijednu više od 660.000 kuna Općoj bolnici Zadar uručila tvrtka DM

U petak, 1. srpnja, dm je Općoj bolnici Zadar predao 10.000 litara dezinfekcijskog sredstva Aresept kako bi donacijom vrijednom više od 660.000 kuna pomogao smanjiti izloženost djelatnika i pacijenata infekcijama i virusima u bolničkom okruženju.

„U velikim bolničkim sustavima poput našeg dezinfekcijska opreme ključna je za prevenciju infekcija, kako za više od 1.400 djelatnika naše bolnice tako i za brojne pacijente o kojima skrbimo. Stoga, u ime djelatnika i pacijenata Opće bolnice Zadar, zahvaljujem dm-u na donaciji koja će nam omogućiti kvalitetnije i sigurnije uvjete rada i olakšati brigu o pacijentima“, izjavio je Edi Karuc, dr. med., zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, specijalist hitne medicine, subspecijalist intenzivne medicine. 

Tijekom ove poslovne godine dm je podržao rad pet zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Donacijama u vrijednosti većoj od 1,5 milijuna kuna, uz Opću bolnicu Zadar, dm je podržao zdravstvene ustanove u Zagrebu, Osijeku i Ivanić-Gradu kako bi olakšao rad njihovih djelatnika i doprinio kvaliteti skrbi o pacijentima. 

„Društvena odgovornost za nas u dm-u znači pružanje podrške zajednici brigom o dobrobiti ljudi koji u njoj žive, a u tome važnu ulogu ima doprinos zdravlju i kvaliteti života sugrađana. Ponosni smo što će ova donacija zaposlenicima Opće bolnice Zadar pomoći u predanoj brizi o zdravlju naših građana iz Zadra i okolice, istaknuo je Marijan Doutlik, područni menadžer u dm-u.

Opća bolnica Zadar najveća je i najvažnija zdravstvena ustanova u Zadarskoj županiji u kojoj je trenutno radi 1.414 ljudi. Zdravstvene usluge obavljaju se u prostoru 17 zgrada, a u sklopu Bolnice su formirana i 39 medicinska odjela.