JE LI ZA SMRT ROKA BEGONJE ODGOVORAN DR. RADMAN? Pokrenuta službena istraga! JE LI ZA SMRT ROKA BEGONJE ODGOVORAN DR. RADMAN? Pokrenuta službena istraga!
Za tragičnu smrt šestogodišnjeg dječaka Roka Begonje iz Sv. Filipa i Jakova, koja je potresla zadarski kraj 16. veljače ove godine, mogao bi odgovarati... JE LI ZA SMRT ROKA BEGONJE ODGOVORAN DR. RADMAN? Pokrenuta službena istraga!

Za tragičnu smrt šestogodišnjeg dječaka Roka Begonje iz Sv. Filipa i Jakova, koja je potresla zadarski kraj 16. veljače ove godine, mogao bi odgovarati pedijatar dr. Darko Radman.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dr. Radmana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem.

Sumnja se da dječaku oboljelom od šarlaha i streptokoka nije obavio potrebne pretrage niti mu pravovremeno propisao potrebnu terapiju.

Podsjetimo, i stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja ispitalo je ovaj slučaj još u veljači, te nakon obavljenog nadzora utvrdilo da ne postoji dokumentacija o obavljenim pretragama.

Dr. Darko Radman je, podsjetimo, pregledao dječaka, te ga poslao kući tvrdeći da je dječak u redu.

Obitelj je dječaka u svega nekoliko dana čak četiri puta vodila k liječnicima, ali nisu mu napravljene potrebne pretrage. Slali su ga kući tri puta tvrdeći da se radi o gripi i da nije ništa ozbiljno u pitanju.  Iako su mu mogli na vrijeme pomoći, nisu to učinili.
Kada je napokon primljen u bolnicu, više mu nije bilo pomoći, te je nakon par sati umro od streptokokne sepse.
Hoće li se ipak utvrditi tko je kriv za dječakovu smrt, ostaje za vidjeti.