Doživite nezaboravan Badnjak na Adventu u Zadru Doživite nezaboravan Badnjak na Adventu u Zadru
U zadarskom kraju Badnjak je oduvijek bio poseban dan na kojem se okupljaju obitelj, studenti i rođaci koji žive širom svijeta. Posljednjih godina među... Doživite nezaboravan Badnjak na Adventu u Zadru


U zadarskom kraju Badnjak je oduvijek bio poseban dan na kojem se okupljaju obitelj, studenti i rođaci koji žive širom svijeta. Posljednjih godina među Zadranima se uvriježila tradicija okupljanja na Poluotoku i shodno tome Turistička zajednica grada Zadra i ove godine priprema bogat program koji će građane i posjetitelje uvesti u blagdan Božića.

Zabavni program počinje ujutro uz promenadu Djeda Božićnjaka i nastup mladih glazbenika afirmiranih u televizijskim emisijama HTV-a The Voice i A strana. Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniela Jurišević i Sabrina Hebiri u nekoliko posljednjih godina ostvarili su respektabilne solo karijere, no ostali su povezani kao jedna velika obitelj, pa će i za ovaj obiteljski blagdan nastupiti u Zadru. Kako to zvuči Zadrani su mogli čuti na Badnjak 2019. godine, kada je s njima nastupio i večerašnji izvođač na Adventu Matija Cvek.Na programu su strani i domaći hitovi u kojima su se već dokazali širokoj publici, naravno i njihove autorske pjesme. Oni su još uvijek mladi, puni energije, željni dokazivanja i zato uvijek pronađu put do publike, kaže njihov glazbeni menadžer Antonio Franić.

Koncert se organizira uz potporu Falkensteiner Michaeler Tourism Group, koja ovime daje svoj doprinos obogaćivanju prigodnih sadržaja u blagdanskom vremenu.

Uvijek smo izvrsno surađivali s Turističkom zajednicom grada Zadra, pa tako i u ovom adventskom vremenu. Želimo razvijati destinacijsku ponudu, promovirati je kako unutar naših hotela, tako i u cijeloj destinaciji, kako bi svojim gostima omogućili jedinstveno iskustvo. Cilj nam je raditi na kvaliteti ponude tijekom svih dvanaest mjeseci, a posebno u vrijeme izvan glavne sezone, kaže Elizabet Roža, voditeljica službe marketinga u grupaciji Falkensteiner.

Eni Jurišić

Svi posjetitelji uz zvuke popularnih pjesama mogu uživati u bogatoj ponudi adventskih kućica sa specijalitetima karakterističnim za ovo doba godine.

Iako je prvotno bilo planirano da večernji nastup klape Niko započne u 20:30 sati, sami članovi klape su izrazili želju da se početak koncerta pomakne malo kasnije kako bi skupa s posjetiteljima dočekali Božić. Uz bogat program domaćih zabavnih i klapskih pjesama, kao i nešto stranih standarda, poseban naglasak bit će na tradicionalnim hrvatskim božićnim pjesmama.

Vjeko Ključarić

Krećemo od 21:30 sati, a plan nam je u dva sata nastupa uvesti posjetitelje u Božić. Kada odradimo „U sve vrime godišća“ i još neke nama dobro poznate pjesme iz mladosti, doći će već pola sata do ponoći, kada ćemo se svi zajedno moći uputiti na polnoćku, kaže zadarski ugostitelj i voditelj klape Erik Pavin.

Na sam Božić na Adventu nastupa Petar Grašo, a u Arsenalu tradicionalni koncert imaju Tomislav Bralić i klapa Intrade.