Dr. Karuc: Unatoč svim poduzetim mjerama, nismo uspjeli spasiti mladu rodilju Dr. Karuc: Unatoč svim poduzetim mjerama, nismo uspjeli spasiti mladu rodilju
“Najprije izražavam sućut obitelji preminule i to svoju osobni kao i sućut osoblja Opće bolnice Zadar – kazao je na konferenciji za medije jutros... Dr. Karuc: Unatoč svim poduzetim mjerama, nismo uspjeli spasiti mladu rodilju

“Najprije izražavam sućut obitelji preminule i to svoju osobni kao i sućut osoblja Opće bolnice Zadar – kazao je na konferenciji za medije jutros zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar Edi Karuc komentirajući smrt mlade rodilje koja je u ponedjeljak 7. 11. dopremljena iz Gospića u Zadar. Što se samog slučaja tiče, u ranim poslijepodnevnim satima stupili smo u komunikaciju s kolegama iz Opće bolnice Gospić gdje su oni nama isprezentirali da imaju jako težak slučaj rodilje koja je počela krvariti i u jako kratkom vremenu izgubila veliki volumen krvi. Posljedično tome razvila je stanje cirkulacijskog šoka i početak razvoja multiorganskog zatajenja – kazao je dr Karuc. 

 Ja sam se kao voditelj JIL-a ponudio da im pružimo pomoć. Dogovorili smo se da se po stabilizaciji njenog stanja ona premjesti u Opću bolnicu Zadar koja je ipak veća bolnica i ima veće resurse nego sama Opća bolnica Gospić, tako da je u našu bolnicu oko 16 sati i 30 minuta u JIL uz pratnju anesteziološkog tima Opće bolnice Gospić dovežena mlada žena rođena 1999. koja je to jutro imala porod nakon čega je došlo do postpartalnog krvarenja – kazao je Karuc.

Nakon reanimacije nažalost nismo uspjeli ponovno pokrenuti srce i pogasili smo smrt u 17 i 40 – pojasnio je tijek tragičnog slučaja dr Karuc dodavši kako su i kolege u Gospiću učinili sve što je bilo u mogućnosti da spase mladu rodilju.

Izvor: HRT Radio Zadar