Dr. Nakić nije bio u rizičnoj državi, a ravnatelj Zavoda rekao mu je da ide raditi Dr. Nakić nije bio u rizičnoj državi, a ravnatelj Zavoda rekao mu je da ide raditi
Krunoslav Capak, poznati epidemiolog i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je zadarskom internistu, dr. Dariju Nakiću, da se nakon putovanja u Maltu... Dr. Nakić nije bio u rizičnoj državi, a ravnatelj Zavoda rekao mu je da ide raditi

Krunoslav Capak, poznati epidemiolog i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je zadarskom internistu, dr. Dariju Nakiću, da se nakon putovanja u Maltu može vratiti na posao.

Naime, nakon što je objavljeno da je četvero zadarskih liječnika putovalo u inozemstvo u zadnjih 15 dana, netko iz Opće bolnice ili iz Zadarske županije medijima je servirao ime dr. Darija Nakića kako bi ga se ocrnilo u javnosti ili još bolje – spalilo na lomači, dok su identiteti trojice drugih liječnika bili zaštićeni.

Dr. Nakić je bez provjera prikazan kao neodgovoran liječnik koji je ugrozio živote pacijenata, a u stvari nije bilo tako.

On se vratio iz Malte, gdje nije bilo zaraženih korona virusom, te je to pretposljednja država EU u kojoj se pojavio jedan slučaj zaraze.

Dr. Nakiću nije na granici određeno da mora biti u samoizolaciju, ali on se svejedno po povratku u Hrvatsku pismeno obratio nekolicini epidemiologa, vrhunskih stručnjaka, objasnio im svoju situaciju, te ih pitao smije li raditi.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, rekao mu je kako smije raditi, a to je potvrdio i u izjavi koju je dao medijima.

“Gospodin Nakić je mene pitao što da radi jer Malta nije na listi. Na granici je pitao i tamo su mu rekli da ne treba provoditi nikakve mjere. On je mene pitao što da radi jer je bio u tranzitu u Austriji. Važno je uzeti epidemiološku anamnezu, ja sam saznao kako se on kretao i kakve je kontakte imao i rekao sam mu da može raditi”, rekao je Capak o Nakiću.

Iako Nakiću nije određena mjera samoizolacije, on se mogao i sam izolirati, pa lijepo 15 dana doma odmarati, ali se radije odlučio vratiti svojim pacijentima, liječiti ih i pomagati im, a oni redom o njemu imaju samo riječi hvale. Stoga nije u redu da se ovog liječnika koji je puno pomogao brojnim pacijentima bez pravog razloga stavlja na stup srama i prikazuje kao najvećeg negativca u Hrvatskoj.

 

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.