Dr. sc. Matilda Karamatić Brčić: Radeta me zlobno oklevetao i pokušao ocrniti lažima! Dr. sc. Matilda Karamatić Brčić: Radeta me zlobno oklevetao i pokušao ocrniti lažima!
Nastavno na članak objavljen dana 7. rujna 2022., ovim putem dostavljam odgovor u nastavku:  “Svojim ulaskom u ovaj saziv Gradskog vijeća znala sam da... Dr. sc. Matilda Karamatić Brčić: Radeta me zlobno oklevetao i pokušao ocrniti lažima!

Nastavno na članak objavljen dana 7. rujna 2022., ovim putem dostavljam odgovor u nastavku: 

“Svojim ulaskom u ovaj saziv Gradskog vijeća znala sam da me čeka bespoštedna politička utakmica u okruženju koje često ne koristi činjenice za argument, niti istinu za vrijednost. Ali da će se već prije samog mog ulaska u Gradsko vijeće krenuti sa običnim klevetama i difamacijama na osobnoj razini, to moram priznati, nisam očekivala ni u najgorem scenariju.

Na žalost ništa od navoda upućenih od kolege Radete prema meni nisu istinite niti se odnose na mene.  

Kao prvo, nisam bila vlasnica navede ustanove, točnije privatnog vrtića Školjkica za koji me proziva gospodin Radeta.

Navedena ustanova obavljala je djelatnost sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, te je uredno poslovala sve do kolovoza 2021. godine. Period poslovanja od 2013. do 2015. godine je rezultirao problemima financijske naravi koji su u konačnici rezultirali zakonski provedenim stečajnim postupkom u okviru kojega nije utvrđena nepravilnost u odgojno-obrazovnom ili bilo kojem drugom radu, te je ustanova uredno i cijelo vrijeme radila bez dana prekida. Nakon okončanja stečajnog postupka, kao i utvrđivanja da ne postoji nijedna nezakonitost u radu, ustanova samoinicijativno završava svojim postojanjem u cijelosti kao i redovnim postupkom brisanja u sudskom registru u lipnju 2022. godine. 

U tom dvogodišnjem periodu od 2013.-2015. nije pokrenut nikakav proces protiv spomenute ustanove te ni u jednom trenutku nije podignuta nikakva prijava kako se navodi u napadu kolege Radete. Dapače, postupak je okončan mirnim putem bez zaostataka u bilo kojem pogledu. Dakle, da je postojala bilo kakva nepravilnost ili nezakonita radnja, taj se poslovni subjekt ne bi mogao izbrisati iz registra i prestati sa postojanjem. Zakon je jasan. 

Takvih i sličnih slučajeva pokretanja i gašenja poslovnih subjekata danas ima svugdje u svijetu, te sam sigurna da svakoj osobi koja iskusi teret ovakve vrste isti ostaje kao snažna pouka budući da smo svi svjedoci kako stvari ne idu onako kako bismo željeli, pa čak i onda kada damo sve od sebe.

Što se tiče navoda oko nenamjenskog trošenja sredstava i ti navodi su zlobno neistiniti, jer su sredstva utrošena namjenski u tadašnje osposobljavanje poslovnog subjekta za rad uslijed proširenja kapaciteta u 2015.-oj godini, što je utvrđeno s sudskim vještačenjem uslijed pravnih koraka u stečajnom postupku. Korištenje potpora grada za rad vrtića, opravdan je i redovan način poslovanja svih privatnih gradskih vrtića. 

Dakle, sve što navodi Gradski odbor SDP-a na čelu sa gospodinom Radetom je krivo, neistinito i sa samo jedinim ciljem, a to je moja osobna difamacija i obmana šire javnosti. Zbog svega navedenog sam duboko razočarana, jer sam očekivala minimum dostojanstva i odgovornosti za javno izgovorenu riječ. 

 Ipak, osobno vjerujem da možemo i moramo bolje od ovoga i nastojati ću svojim radom, prijedlozima i inicijativama kroz rad Gradskog vijeća, a posebno u pogledu obrazovnih politika gdje imam najviše iskustva i stručnih znanja, doprinijeti u radu Gradskog vijeća i stvaranju boljih uvjeta za naše građane.”

izv. prof. dr. sc. Matilda Karamatić Brčić