DRAGO ČULINA: Gospodine župane, spasite NK Zadar! DRAGO ČULINA: Gospodine župane, spasite NK Zadar!
Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine nezavisni vijećnik Drago Čulina postavio je pitanje o NK Zadar. “Točno u podne sastat će se Hrvatska nogometna... DRAGO ČULINA: Gospodine župane, spasite NK Zadar!

Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine nezavisni vijećnik Drago Čulina postavio je pitanje o NK Zadar.

“Točno u podne sastat će se Hrvatska nogometna reprezentacija. Zadar čini jednu trećinu, 11 nogometaša i trener. Tu jr Subašić, Vrsaljko, Modrić, a ne zaboravimo ni Antu Čačića koji je porijeklom iz Sukošana. Po čemu smo mi to u svijetu 33 posto? Imamo našeg sugrađanina koji je vitez francuske države, Skloblar koji ima svoju liniju košulja, kao i vino. Svi oni su ponikli u NK Zadru. Tamo danas ima 500 djece koja se odgajaju zdravo i treniraju. NK Zadar je doživio dno kakvo odavno nije doživio jer sutra ide u treću ligu. Dakle, sutra gubimo NK Zadar, pa i ovih 500 djece.” – kazao je Čulina dodajući pitanje:

“Postoji li mogućnost da pokušate nešto spasiti, skupa s gradonačelnikom, kako bi i postojao klub kojim ćemo se u dalje ponositi.” – pitao je Drago Čulina.

Župan Stipe Zrilić mu je odgovorio kako ne mogu pomagati profesionalnim klubovima, ali da se slaže s tim da treba pomoći i zajedničkim snagama spasiti klub.

“Treba napraviti sve da se klub vrati na višu razinu, upravo zbog rezultata koje ste naveli. Zadar zavrjeđuje imati klub koji je u višem rangu natjecanja radi naše djece i mladeži” – kazao je Zrilić.